Skip to main content

Αυτοψία επιστημόνων στα Τέμπη με πρωτοβουλία του ΓΕΩΤΕΕ

Με στόχο την εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, μετά την κατολίσθηση που οδήγησε στο κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών, αλλά και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ταχείας αποκατάστασης των ζημιών, οκτώ δ
Με στόχο την εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, μετά την κατολίσθηση που οδήγησε στο κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών, αλλά και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ταχείας αποκατάστασης των ζημιών, οκτώ διακεκριμένοι επιστήμονες θα επισκεφθούν αύριο την περιοχή, κατόπιν πρόσκληση του Τμήματος Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ. Η επίσκεψη στα Τέμπη θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι και κατά τη διάρκειά της  θα διατυπωθούν ερωτήματα προς την κατασκευάστρια εταιρεία και τους επιβλέποντες σχετικά με τη μέθοδο και τους τρόπους συνέχισης του έργου. 

Με το πέρας της επίσκεψης οι επιστήμονες θα συμμετάσχουν στην συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδας, στη Λάρισα, με μοναδικό θέμα τις καταπτώσεις βράχων στην Κοιλάδα των Τεμπών. Οι καθηγητές που αναμένεται να βρεθούν στην περιοχή των Τεμπών είναι οι εξής: Γεώργιος Δημόπουλος, καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας Α.Π.Θ., Ακίνδυνος Κελεπερτζής, καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωχημείας Ε.Κ.Π. Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ε.Κ.Π. Αθηνών, Γεώργιος Μίγγιρος, καθηγητής Γεωλογίας Γ.Π.Α., Χρήστος Νεοφύτου, καθηγητής, κοσμήτορας Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεώργιος Σούλιος, καθηγητής Υδρογεωλογίας Α.Π.Θ., Γεώργιος Σταμάτης, αναπληρωτής καθηγητής Υδρογεωλογίας Γ.Π.Α. και Γεράσιμος Τσελέντης, καθηγητής Σεισμολογίας και Γεωφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών.