Skip to main content

Αυξημένη η κίνηση στις Εθνκές Οδούς

Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στο κλεινόν άστυ, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.
Αυξημένη είναι η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς, καθώς σήμερα κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων από την επαρχία, όπου βρέθηκαν για τις γιορτές του Πάσχα.

Η μεγαλύτερη κίνηση οχημάτων, με ουρές χιλιομέτρων, σημειώνεται στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και Κορίνθου-Πατρών, με την αστυνομία να εκτρέπει αρκετές φορές οχήματα στην παλαιά εθνική οδό, και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Κατά τη φετινή έξοδο του Πάσχα, 31 συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους από τροχαία ατυχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών, σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, απαγορεύεται από τις 3 το μεσημέρι ως τις 10 το βράδυ η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα ακόλουθα σημεία:

- Στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα διόδια του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.

- Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την Σκοτίνα μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου.

- Στην εθνική οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

- Στην εθνική οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα καταγράφεται η κίνηση στις εθνικές οδούς λόγω της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι άνδρες της Τροχαίας κατά μήκος των δύο εθνικών οδών.

Στο σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα λειτουργούν έξι θυρίδες για την είσοδο των εκδρομέων στη Θεσσαλονίκη και τρεις για όσους κατευθύνονται προς Κατερίνη και σύμφωνα με τους αρμόδιους δεν παρουσιάζονται καθυστερήσεις.

Κανονική είναι η ροή οχημάτων στο δρόμο της Χαλκιδικής και Πολυγύρου, με τα Ι.Χ να αναπτύσσουν κανονικές ταχύτητες. Στο δρόμο των Τεμπών αυξημένη καταγράφεται η κίνηση στο ρεύμα εισόδου προς Λάρισα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα.

Τελευταία ενημέρωση: 20:00