Skip to main content

Αυξήσεις 5,5% παίρνουν οι υπάλληλοι τραπεζών

Το ποσοστό προέκυψε από την διαμεσολάβηση. Θεωρείται επιτυχία από τους συνδικαλιστές, καθώς χορηγείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο αναλυτικός πίνακες με τους μισθούς ανά κλιμάκιο.

Aυξήσεις στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων σωρευτικά 5,5%, το οποίο θα δοθεί ως αύξηση 3% από 4/6/2009, συν 2,5% από 1/10/2009, μέσω της παρέμβασης του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας κατάφεραν να πάρουν, για δεύτερο συνεχόμενο έτος.

Τα βασικά σημεία της νέας σύμβασης είναι τα εξής:

1) Αυξήσεις βασικών μισθών: Οι βασικοί μισθοί του Ενιαίου Μισθολογίου για κάθε κατηγορία προσωπικού (κύριο, βοηθητικό και καθαριότητας) αυξάνονται από 4-6-09 κατά 3% και όπως θα έχουν διαμορφωθεί την 30/9/09 αυξάνονται περαιτέρω από 1/10/09 κατά 2,5% και διαμορφώνονται στρογγυλοποιούμενοι στην πλησιέστερη ακεραία μονάδα ευρώ. Η συνολική αύξηση που χορηγείται είναι 5,5% στα κλιμάκια του Ενιαίου Μισθολογίου.

2) Αύξηση επιδόματος πολυετίας. Το επίδομα πολυετίας:

α) Αυξάνεται από 1,80% σε 1,85% κατ΄ έτος και για όλους τους εργαζομένους στις τράπεζες.

β) Ενισχύονται οικονομικά οι νέοι εργαζόμενοι στις τράπεζες, αφού το επίδομα πολυετίας χορηγείται σε όλους τους νέους με τη συμπλήρωση του πρώτου έτους υπηρεσίας (μέχρι σήμερα το επίδομα πολυετίας χορηγούνταν με τη συμπλήρωση του 3ου έτους υπηρεσίας).

Αναλυτικά, ο πίνακας με τους μισθούς ανά μισθολογικό κλιμάκιο έχει ως εξής:






 

Business Story
Off