Skip to main content

Αύξηση φωτιά των τιμών στα διόδια Μαλγάρων

Σε αυξήσεις φωτιά, κατά 40%, στις τιμές των διοδίων των Μαλγάρων προχώρησε από σήμερα το υπουργείο Υποδομών.
Σε αυξήσεις φωτιά, κατά 40%, στις τιμές των διοδίων των Μαλγάρων προχώρησε από σήμερα το υπουργείο Υποδομών.

Συγκεκριμένα, από σήμερα 16 Νοεμβρίου οι τιμές των διοδίων στα Μάλγαρα αυξήθηκαν στα 2,80 ευρώ (από 2 ευρώ) για τα Ι.Χ, σε 1,40 ευρώ (από 1 ευρώ) για τα δίκυκλα, στα 6 ευρώ (από 4,30 ευρώ) για τα μικρά φορτηγά και στα 7 ευρώ (από 5 ευρώ) για τα μεγάλα φορτηγά.

Όπως τονίζει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε σχετική ανακοίνωση του, πρόκειται για τιμαριθμική προσαρμογή, η οποία δεν είχε πραγματοποιηθεί εδώ και επτά χρόνια, ενώ αποτελεί και συμβατική υποχρέωση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας για τη συντήρηση του δρόμου, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό.

Σημειωτέον ότι όσα αυτοκίνητα περνούν από τα Μάλγαρα, διασχίζουν την Εγνατία Οδό, στην οποία μέχρι σήμερα δεν λειτουργούσαν σταθμοί διοδίων. Επιπλέον, με την αύξηση στην τιμή των διοδίων Μαλγάρων ισοσκελίζεται σε ένα βαθμό, κατόπιν συμφωνίας με την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε», η κατάργηση των διοδίων Αιγινίου, που προβλέπονταν στη σύμβαση παραχώρησης.

«Εάν ήταν σε ισχύ η πρόβλεψη στη σύμβαση παραχώρησης των Αυτοκινητοδρόμων Αιγαίου του 2007 για τη λειτουργία διοδίων στο Αιγίνιο και ταυτόχρονα αναπροσαρμόζονταν τα διόδια των Μαλγάρων με βάση τον τιμάριθμο, τότε αθροιστικά το κόστος των διοδίων θα ήταν αρκετά υψηλότερο», σημειώνει το υπουργείο.

Το σύνολο σχεδόν των εισπράξεων από τα διόδια των Μαλγάρων θα χρησιμοποιούνται από το δημόσιο (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) για τη συντήρηση του οδικού άξονα που δεν έχει παραχωρηθεί στην ιδιωτική κοινοπραξία με τη σύμβαση του 2007, από τα Μάλγαρα μέχρι το Δερβένι Θεσσαλονίκης.