Skip to main content

Αύξηση των δρομολογίων του ΟΣΕ ζητούν οι επαγγελματίες των Τεμπών

Την άμεση αύξηση των δρομολογίων του ΟΣΕ στη γραμμή Λάρισας- Θεσσαλονίκης ζητούν μετ΄ επιτάσεως 34 επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή των Τεμπών-Ραψάνης και Πλαταμώνα.
Την άμεση αύξηση των δρομολογίων του ΟΣΕ στη γραμμή Λάρισας- Θεσσαλονίκης ζητούν μετ΄ επιτάσεως 34 επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή των Τεμπών-Ραψάνης και Πλαταμώνα προσθέτοντας ότι θα πρέπει να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατόν και η στάση Ευαγγελισμού του προαστιακού.

Οι επαγγελματίες απέστειλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους προς τη διοίκηση του ΟΣΕ και το υπουργείο Υποδομών, το οποίο κοινοποιείται και στις αρχές της Λάρισας και της Πιερίας. Στο υπόμνημα σημειώνονται τα ακόλουθα:  «Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ έχει διακοπεί λόγω βραχόπτωσης στο ύψος των Τεμπών με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και την οικονομική ζημία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Στην παρούσα κατάσταση όσοι διαμένουν βόρεια των Τεμπών (Ραψάνη, Πυργετός, Αιγάνη, Νέοι Πόροι, Πλαταμώνας κ.ά.) και εργάζονται, ή πρέπει να μεταβούν στο νότιο τμήμα των Τεμπών και αντίστροφα, χρειάζονται δύο ώρες για την πρόσβαση στην εργασία τους και άλλες δύο ώρες για την επιστροφή τους, εκτιθέμενοι σε κινδύνους που κρύβει το επαρχιακό και πολλές φορές δασικό οδικό δίκτυο, καθώς επίσης σπαταλούν σημαντικό μέρος του μισθού τους για καύσιμα και λοιπά έξοδα. Τα παραπάνω αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι εργαζόμενοι της κοινοπραξίας που εργάζονται στο βόρειο τμήμα και μένουν νότια των Τεμπών και αντίστροφα αλλά και το σύνολο των κατοίκων και των επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής».

Οι επαγγελματίες επισημαίνουν ότι:
-Είναι απόλυτη ανάγκη να σταθμεύουν οι συρμοί της προαστιακής γραμμής Θεσσαλονίκη - Λάρισα στον σταθμό Ευαγγελισμού Λάρισας, έως ότου δοθεί σε χρήση ο αυτοκινητόδρομος στο ύψος των Τεμπών.
-Να αυξηθεί η συχνότητα δρομολογίων της συγκεκριμένης γραμμής κατά τις ώρες αιχμής. Ο συγκεκριμένος σταθμός θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τους εργαζόμενους στη διάνοιξη της σήραγγας των Τεμπών αλλά και το σύνολο του πληθυσμού που διαμένουν στη γύρω περιοχή καθώς επίσης θα συμβάλει στην έξοδο από την οικονομική καταστροφή που έχουν επέλθει οι επιχειρήσεις λόγω της διακοπής λειτουργίας της ΠΑΘΕ στο ύψος των Τεμπών.