Skip to main content

Αβαρλής: Αναρμόδιος ο δήμος Θεσσαλονίκης για την κατασκευή σε πεζοδρόμιο της Π.Π. Γερμανού

Τι απάντησε ο αντιδήμαρχος για την αυθαίρετη κατασκευή που επιχείρησε να στήσει επιχειρηματίας στο πεζοδρόμιο της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού

Απαντήσεις για την αυθαίρετη κατασκευή που επιχείρησε να στήσει επιχειρηματίας στο πεζοδρόμιο της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού έδωσε ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Διαβάστε: ΥΠΠΟ: Επείγουσα παρέμβαση της Αστυνομίας για τις εργασίες σε πεζοδρόμιο της ΠΠ Γερμανού

Απαντώντας στους δημοτικούς συμβούλους που έθεσαν το θέμα καταλογίζοντας ευθύνες στη διοίκηση του δήμου ότι δεν παρενέβη, ο αντιδήμαρχος τόνισε πως αρμόδια αρχή για να διακόψει κάθε εργασία είναι η Ελληνική Αστυνομία και πως η δημοτική αστυνομία έκανε ό,τι περιλαμβάνουν οι αρμοδιότητές της, δηλαδή αποτύπωση της κατάστασης και αναφορά στην υπηρεσία. «Η ΕΛΑΣ έπρεπε να πράξει τα δέοντα, τα οποία και έπραξε, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω. Προς τι, λοιπόν οι βολές κατά του δήμου;», είπε. Ο κ. Αβαρλής τόνισε πως ο επιχειρηματίας ούτε κατέθεσε σχέδιο, ούτε ζήτησε άδεια και πρόσθεσε πως εάν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα ευσταθούσαν οι κατηγορίες. «Η διοίκηση δεν στέκει απαθής σε ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Δεν μπορούμε, όμως να έχουμε σε κάθε τετράγωνο έναν δημοτικό αστυνόμο για να ελέγχει», τόνισε, σημειώνοντας ότι η δημοτική αστυνομία «τρέχει για χίλια δυο θέματα», γι’ αυτό και ο δήμαρχος ζήτησε από κυβέρνηση να ενισχύσει τη δημοτική αστυνομία».

Ο κ. Αβαρλής ανακοίνωσε επίσης ότι ο δήμος κέρδισε την προσφυγή στο άρθρο 152 που είχε καταθέσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ενάντια στην απόρριψη της κανονιστικής για τα τραπεζοκαθίσματα. Όπως είπε, η κανονιστική πλέον ισχύει κανονικά και θα εφαρμοστεί.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Σωκράτης Δημητριάδης, ανέφερε πως και η υπηρεσία περιβάλλοντος πραγματοποίησε ελέγχους για να δει αν υπήρχαν αλλοιώσεις, ενώ σημείωσε ότι αρμοδιότητα έχει η ΕΛΑΣ και η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων.

"Καμία ανοχή, κανένα άσυλο σε κανέναν", τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας, ο οποίος απαντώντας στις κατηγορίες ότι υπάρχουν πολλά σημεία στην πόλη με δυσκολία πρόσβασης για τους πεζούς λόγω των τραπεζοκαθισμάτων τόνισε πως άλλα εγκρίνονται, αλλά τα καταστήματα ειδικά τα Σαββατόβραδα απλώνονται. Πρόσθεσε επίσης ότι η δημοτική αστυνομία κάνει το καλύτερο που μπορεί λέγοντας πως "με τις περιορισμένες δυνάμεις μας κάνουμε όσο καλύτερη διαχείριση μπορούμε".

Δείτε επίσης: Φίλοι Ιστορικού Κέντρου: Καταγγελία για επιχειρηματική αυθαιρεσία στην Π. Π. Γερμανού