Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020
x

ΑΒΑΡΛΗΣ: ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΘΟΥΝ

Η πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης, συγκεκριμένες μέρες και ώρες παραμένει στο τραπέζι των συζητήσεων στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν γνωστοί οι δρόμοι που θα πεζοδρομηθούν στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρηματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται σε αυτούς να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους περαιτέρω, με την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης συγκεκριμένες μέρες και ώρες να παραμένει στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως τόνισε στην «Βεράντα Αριστοτέλους» του Radio North 98 ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Αβαρλής.

«Μέσα σε ελάχιστο χρόνο υλοποιήσαμε την νομοθετική ρύθμιση που έλαβε η κυβέρνηση, προσαρμόζοντάς τα στα δεδομένα της πόλης μας. Έπρεπε να λύσουμε έναν γόρδιο δεσμό. Ακροβατούσαμε στην κόψη του ξυραφιού γιατί έπρεπε να συνδυάσουμε την ανάπτυξη των καταστημάτων εστίασης και βέβαια τους εργαζόμενους να μην απολυθούν. Δεν θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει βασίλισσα της ανεργίας» είπε.

«Είπαμε πως απαγορεύεται η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στα εσωτερικά των πλατειών. Περιμετρικά δώσαμε το δικαίωμα να υπάρξει ανάπτυξη κι ας υπάρχει διάσχιση δρόμου ήπιας κυκλοφορίας», σημείωσε.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Μικρό το ενδιαφέρουν για περισσότερα τραπεζοκαθίσματα

Όπως ανέφερε ο κ. Αβαρλής, «η παραλιακή οδός έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων να πεζοδρομηθεί για κάποιες ώρες». Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι αναμένεται να πεζοδρομηθούν δρόμοι του ιστορικού εμπορικού κέντρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης είναι υποτονική. «Οι επιχειρηματίες είναι φοβισμένοι. Δεν ξέρουν πως θα αντιδράσει ο κόσμος. Γι’ αυτό και δεν έχουν κάνει πολλές αιτήσεις για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων. Είναι όλοι μαζεμένοι» σχολίασε ο κ. Αβαρλής. Εκτίμησε πως ο αριθμός των επαγγελματιών εστίασης που θα ζητήσουν επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων δεν θα ξεπεράσει τους 500.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ