Skip to main content

Αυγενάκης: Ανεφάρμοστη η απόφαση για 1.000 άτομα στα γήπεδα

Ο υφυπουργός Αθλητισμού σε δηλώσεις που πραγματοποίησε έκανε ξεκάθαρο πως διαφωνεί με τα μέτρα περιορισμού των φιλάθλων στα γήπεδα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε ξεκάθαρο πως διαφωνεί με τα μέτρα περιορισμού των φιλάθλων στα γήπεδα, χαρακτηρίζοντας ανεφάρμοστη την απόφαση για επιτρεπόμενο όριο ως 1000 άτομα.

«Ανεφάρμοστη» χαρακτήρισε την απόφαση να επιτρέπονται μόλις 1000 φίλαθλοι σε κάθε ματς, ο Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Politica 89,8». Ο υφυπουργός τόνισε πως κατανοεί το δύσκολο έργο της διαχείρισης της πανδημίας, αλλά υπογράμμισε πως διαφωνεί με την εν λόγω απόφαση.
Όσα δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης

«Στο παρελθόν η διαχείριση που γινόταν ήταν σχετικά επιφανειακή και πρόχειρη ως προσέγγιση για τον χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν τους (σ.σ. λοιμοξιολόγους) κακίζω γιατί έχουν πάρα πολλά μέτωπα και οι επιστήμονες προσπαθούν να μας προστατέψουν. Ωστόσο, με την τελευταία απόφασή τους περί των 1.000 θεατών στα γήπεδα δεν συμφωνώ. Είναι ανεφάρμοστη.

Πώς γίνεται να επιλεγούν οι 1.000 από τους αρκετούς χιλιάδες που έχουν αγοράσει τα διαρκείας τους στις μεγάλες ομάδες; Πώς να διαλέξουν εκείνες τους 1000;

Οι δικές μας προτάσεις ήταν τεκμηριωμένες, κάλυπταν την απαραίτητη μείωση και για τον επαγγελματικό και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, επιχειρηματολογήσαμε, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε απέναντί τους. Προέχει να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης και της Επιτροπής και του κ. Πλεύρη, όσο κι αν ο καθένας μας θέλει να καλύψει και τις ανάγκες του κλάδου του, όπως εγώ του αθλητισμού».