Skip to main content

Αυγενάκης: Δεν αισιοδοξώ για κόσμο στα γήπεδα σύντομα

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στην αθλητική μεταρρύθμιση που συντελείται, ενώ είπε οτί δεν έχει αισιόδοξα μηνύματα για την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα

Στην αθλητική μεταρρύθμιση που συντελείται, με την ψήφιση του αθλητικού νόμου την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό team fm του Ρεθύμνου.

Ο κ. Αυγενάκης έκανε εκτενή αναφορά στις αλλαγές που πρόκειται να εφαρμοστούν με το νέο νόμο, τη διοικητική ανανέωση και την παροχή λόγου και ψήφου στους αθλητές, αλλά και στις αντιδράσεις που υπήρξαν.

«Δεν έχει τόσο σημασία τι λέω εγώ, αλλά τι λένε όλοι οι εμπλεκόμενοι. Τι λένε οι Ολυμπιονίκες, οι κορυφαίοι αθλητές μας, παράγοντες, γονείς, αθλητές, προπονητές, άνθρωποι δηλαδή που αποτελούν την αθλητική οικογένεια της χώρας μας, πλην ελαχίστων», είπε ο κ. Αυγενάκης.

«Αυτοί είναι οι παράγοντες οι διοικητικοί, που για μία μακρά περίοδο βρίσκονται στο ίδιο μέρος, στα ίδια πόστα, με τις ίδιες αρμοδιότητες και με μια αυξημένη αντίληψη ιδιοκτησίας στις ομοσπονδίες και τους αθλητές. Αυτοί έχουν ενοχληθεί. Όμως η μεγάλη πλειοψηφία είναι χαρούμενη και αντιλαμβάνεται ότι μπαίνει μία τάξη στον χώρο του αθλητικού οικοδομήματος της χώρας μας», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Τώρα όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, γιατί πλέον στη χώρα μας λειτουργεί το μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων [...] Έτσι, έχουμε 5.200 προεγγραφές ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων σε όλες τις ομοσπονδίες, εκ των οποίων τα 2.800 έχουν ολοκληρώσει και τους φακέλους τους. Αυτά θα αποτελέσουν και τον εκλογικό κατάλογο».

Για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων και την ενισχυμένη φωνή των αθλητών, επισήμανε: «Θα καταβάλουμε και 12 εκατομμύρια ευρώ σε μερικές εβδομάδες για ενίσχυση στα ενεργά νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας μας και για τους αθλητές κάνουμε μία πρωτοτυπία για τα ελληνικά δεδομένα, που όμως για τα ευρωπαϊκά είναι αυτονόητο. Δώσαμε δικαίωμα στους αθλητές, όχι μόνο να συμμετέχουν στις διοικήσεις των ομοσπονδιών τους, αλλά να συμμετέχουν και με δικαίωμα ψήφου».

Καταλήγοντας, ο κ. Αυγενάκης δεν θέλησε να δώσει υποσχέσεις για την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες: «Δεν μπορώ να πω ότι έχω αισιόδοξα μηνύματα σε ό,τι αφορά την ημερομηνία, έχω καλά μηνύματα σε ό,τι αφορά την ωριμότητα των εμπλεκομένων, για τον τρόπο που συζητούν. Αυτό με βοηθά να πω ότι μόλις δούμε να υπάρξει μία κάμψη στην καμπύλη της εξέλιξης του κορωνοϊού, θα μπορέσουμε να βάλουμε σε εξέλιξη το σχέδιο μας. Δεν μπορώ, όμως, τώρα να σας πω ότι είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε φιλάθλους στις κερκίδες».