Skip to main content

Αυγενάκης: Εντείνουμε τις προσπάθειες για να τελειώσει ο εφιάλτης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής παρά την αιμορραγία που θα προκαλέσουν στα ταμεία τα έκτακτα μέτρα.

Τα μέτρα στήριξης για την οικονομία συμπεριλαμβάνουν για πρώτη φορά και τις αθλητικές δομές της χώρας, όπως τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Όπως τόνισε, προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής παρά την αιμορραγία που θα προκαλέσουν στα ταμεία τα έκτακτα μέτρα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε αρχικά για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας:

«Ευτυχώς που στο τιμόνι της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί αλλιώς δεν θα ήταν αυτή η πορεία του κορωνοϊού. Βλέπουμε μια κυβέρνηση πολύ ώριμη, προετοιμασμένη και έναν πρωθυπουργό που δεν τρέχει να σβήσει την φωτιά, αλλά προλαμβάνει. Πλέον επικαλούνται πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες τη μέθοδο που έχει εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να καταφέρουμε σε αυτό το κρίσιμο δεκαήμερο που έχουμε μπροστά μας να περιορίσουμε αυτόν τον εφιάλτη. Ελπίζουμε με την πειθαρχία όλων των πολιτών πολύ σύντομα να αποτελέσει παρελθόν αυτή η κατάσταση. Δεν έχει τελειώσει ο κίνδυνος, δεν έχουμε φύγει από τα δύσκολα, αλλά η προσπάθεια που έχει γίνει από όλους φέρνει αποτέλεσμα. Γι' αυτό παρακαλώ τους πολίτες να μην χαλαρώσουμε επειδή βλέπουμε να είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από άλλες χώρες. Αντιθέτως πρέπει να το εντείνουμε για να αποτελέσει παρελθόν αυτός ο εφιάλτης».

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Το στοπ στην οικονομία δεν αφήνει ανεπηρέαστη την Ελλάδα. Πάνω από όλα, όμως, είναι η ανθρώπινη ζωή και δευτερευόντως είναι η οικονομία. Γιατί και χθες είχα μια συζήτηση με κάποιους παράγοντες του αθλητισμού και μου έλεγαν πως υπάρχει πίεση. Μεταξύ των δύο εμείς τασσόμαστε σαφώς υπέρ της ανθρώπινης ζωής. Καταλαβαίνουμε τι ζημιά υπάρχει για όλους, το καταλαβαίνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι τα μέτρα στήριξης δημιουργούν αιμορραγία στο ταμείο του κράτους, αλλά είναι συνειδητή απόφαση για μια συμπαράσταση στις θιγόμενες ομάδες. Όλη αυτή η κρίση αφήνει και καλά, γιατί χανόμασταν μέσα στην καθημερινότητα. Δημιουργούνται άλλα αντανακλαστικά στην ελληνική κοινωνία. Για να καταλαβαίνουμε τι είναι χρήσιμο και απολύτως απαραίτητο στη ζωή».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ακόμη ότι «το υφυπουργείο Αθλητισμού κινήθηκε πολύ γρήγορα. Πριν καν σημάνει γενικός συναγερμός, είχαμε προχωρήσει σε απολυμάνσεις σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Είχαμε επίσης προχωρήσει την ένταξη των αθλητικών δομών της αθλητικής οικογένειας στα μέτρα στήριξης. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Όταν ο κ. Μπαχ, η ΔΟΕ, δεν είχαν καταλήξει ακόμη στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, εμείς ήδη είχαμε προβλέψει τα πάντα με τους συνεργάτες και τους φορείς, ώστε οι αθλητές μας να προχωρήσουν στις προπονήσεις τους. Ήμασταν πανέτοιμοι, αλλά όλα αυτά έμειναν πίσω μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων».

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο πρωτοπόρο πρόγραμμα του υφυπουργείου «Ζήσε Αθλητικά», για το οποίο τόνισε ότι «... έχουμε αρχίσει με κορυφαίους αθλητές καμπάνιες για το "Μένουμε στο Σπίτι", διατροφικά προγράμματα, συμβουλές γυμναστικής στο σπίτι και αρχίσαμε ήδη από την Παρασκευή και συνεχίζουμε προγράμματα για την αιμοδοσία σε συνεργασία με όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες και τις ενώσεις στη χώρα. Αυτή την ώρα οι ανάγκες για αίμα είναι πολύ αυξημένες. Το 75% των πολιτών έστω μια φορά στη ζωή μας θα χρειαστούμε αίμα και αιμοδότες είμαστε μόνο το 2%. Γι' αυτό πρέπει να μπει στη ζωή μας και να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να δώσουμε αίμα».