Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021
x

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΓΙΑ SUPERLEAGUE 2: Η ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απευθύνει συστάσεις στη διοργανώτρια αρχή για τήρηση των μέτρων και έκκληση για ελέγχους από τους αρμόδιους μηχανισμούς.

«Ο σεβασμός στην αναγκαιότητα της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία τόσων των αθλητικών όσο και όλων των κοινωνικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μετά τα δημοσιεύματα για καταπάτηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από την ομάδα του Ιωνικού στη Super League 2.

Διαβάστε ακόμη: Χαρδαλιάς για Ιωνικό: Προτίθεμαι να εισηγηθώ αναστολή της Super League 2

«Ο πόλεμος με την πανδημία συνεχίζεται αμείωτος. Οι μάχες πρέπει να δίδονται συντεταγμένα και καθημερινά και είναι δεδομένο πως, αν δεν τηρούνται οι κανόνες, τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και διακυβεύεται το εθνικό κοινωνικό σχέδιο ενάντια στον Covid-19» προσθέτει ο κ. Αυγενάκης και συνεχίζει:

«To Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του οποίου δεν περιλαμβάνονται εντεταλμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Πολιτείας (Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό κλπ), επισήμανε αρκετές φορές έως τώρα (με τελευταία χτες Παρασκευή, 7 Μαΐου) στη διοργανώτρια αρχή της Super League 2 την ανάγκη αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που έχουν εγκριθεί από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Επιπλέον, απευθύνεται συχνά προς τους εντεταλμένους μηχανισμούς για τους αναγκαίους ελέγχους τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις αθλητικές διοργανώσεις, όπως συμβαίνει με την επιτήρηση της εφαρμογής όλων των μέτρων εναντίον της πανδημίας σε κάθε κλάδο και κοινωνική δραστηριότητα.
 
Σε κάθε περίπτωση ο μη σεβασμός στην απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προκαλεί αναπόδραστες συνέπειες και δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτός».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ