Skip to main content

Αυγενάκης: H ΝΔ θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και το επιχειρείν

Επιχειρήσεις και παραγωγοί παλεύουν καθημερινά κόντρα στη γραφειοκρατία, τις εξοντωτικές φορολογικές εισφορές, είπε ο γραμματέας της ΠΕ του κόμματος.

ΝΔ θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και το επιχειρείν, με συγκεκριμένα φορολογικά κίνητρα και με αποδέσμευση πόρων από το πρόγραμμα γεωργικής ανάπτυξης που, δυστυχώς, λιμνάζουν εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας και ανικανότητας", δήλωσε από την Ημαθία ο γραμματέας της ΠΕ του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης, που επισκέπτεται την περιοχή επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ, επισήμανε ότι "επιχειρήσεις και παραγωγοί παλεύουν καθημερινά κόντρα στη γραφειοκρατία, τις εξοντωτικές φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές για να επιβιώσουν, χωρίς η κυβέρνηση να τους παρέχει το παραμικρό κίνητρο".

"Η στήριξη της επιχειρηματικότητας και ειδικά στον πρωτογενή τομέα ο οποίος και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα, αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, έτσι ώστε να μπορέσουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι να γυρίσουν στη γη τους, να παράγουν, να αξιοποιήσουν τη γνώση τους, να ενσωματώσουν στην παραγωγή τους τη σύγχρονη τεχνολογία, για να μπορέσουν τα ελληνικά μας προϊόντα να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά", υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε: "Η συμφωνία αυτή είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης. Είναι προβληματική και θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο μέλλον. Με την συμφωνία αυτή οι μάσκες έπεσαν αναδεικνύοντας την ψευτιά της κυβέρνησης και τον εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης δηλητηριάζουν την κοινωνία και προσβάλλουν την εθνική συνείδηση. Η ΝΔ θα καταψηφίσει την συμφωνία και θα κάνει το παν για να μην διχαστούν οι Έλληνες".