Skip to main content

Αυγενάκης: Η υγεία αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση του Μητσοτάκη

Η ΝΔ δεσμεύεται να καταργήσει άμεσα τους εγκληματικούς πειραματισμούς της κυβέρνησης στον χώρο της Υγείας, τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Η υγεία αποτελεί προτεραιότητα και προσωπική δέσμευση του προέδρου της ΝΔ, όπως τόνισε από το Ηράκλειο ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από κοινού με τον τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, ενόψει της εκδήλωσης με θέμα: «Υγεία: με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια» που θα πραγματοποιηθεί στις 5.00 το απόγευμα στη Βιάννο.

Μεταξύ άλλων, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: «Η ΝΔ δεσμεύεται να καταργήσει άμεσα τις στρεβλώσεις και τους εγκληματικούς πειραματισμούς της κυβέρνησης στον χώρο της Υγείας», επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία είναι ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, κοστολογημένο κι εφαρμόσιμο, στο οποίο υπάρχει δέσμευση ότι θα εφαρμοστεί με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Υγείας του κόμματος, λέγοντας ότι θέτει βασική προτεραιότητα, την αντιμετώπιση των 6 μεγάλων νοσολογικών απειλών για τους πολίτες, όπως τον καρκίνο, τις καρδιοαγγειακές νόσους, το διαβήτη, την άνοια, τα εγκεφαλικά και την ψυχική υγεία, με βασικούς άξονες υλοποίησης, όπως διευκρίνισε, την έμφαση στην πρόληψη, τις ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους και τη φροντίδα για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

«Το πρόγραμμα της ΝΔ θέτει ουσιαστικές πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των ανωτέρω νοσημάτων μέσω της πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, και φυσικά της έγκαιρης διάγνωσης. Η πρόληψη αποτελεί τον πλέον βασικό άξονα στο σχεδιασμό και στην επανεκκίνηση της Υγείας. Για τη ΝΔ, η πρωτοβάθμια υγεία αποτελεί τη ναυαρχίδα της προληπτικής ιατρικής. Η καρδιά της Υγείας μπορεί να χτυπάει στα νοσοκομεία, ο πνεύμονας όμως, της Υγείας είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Σε ό,τι αφορά το κόστος της υγείας για τον Έλληνα πολίτη, από το Ηράκλειο ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε ότι έχει φτάσει να κοστίζει 4 φορές περισσότερο απ' όσο στον μέσο Ευρωπαίο. Ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ στη συνέχεια ξεκίνησε συναντήσεις με φορείς του κλάδου Υγείας, συλλόγους ΑμεΑ, καθώς και σωματεία και συλλόγους ασθενών απ' όλη την Κρήτη, ενώ, όπως πρόσθεσε, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν περαιτέρω θεματικές εκδηλώσεις με θέμα τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια υγεία, συναντήσεις με σχετικούς φορείς καθώς και ολοκληρωμένες προτάσεις για όλες τις βαθμίδες της υγείας.