Skip to main content

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση μεθοδικά διχάζει την κοινωνία

Ο γραμματέας της ΝΔ τόνισε πως η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι τολμηρή, προοδευτική και ευρεία.

«Η αναθεώρηση του συντάγματος απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και συνθέσεις. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση και αυτή την κορυφαία θεσμική διαδικασία την αντιμετωπίζει εργαλειακά, με επικοινωνιακά τρικ και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αντί να καλλιεργήσει κλίμα συναίνεσης, συστηματικά και μεθοδικά διχάζει την κοινωνία», τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης. Όπως υποστήριξε «η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι τολμηρή, προοδευτική και ευρεία, ενθαρρύνει την ανάπτυξη, προωθεί την αξιολόγηση, αναδεικνύει την αξιοκρατία, τονώνει την αλληλεγγύη, ενισχύει την αξιοπιστία».

Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές ο κ. Αυγενάκης είπε ότι με την αναθεώρηση του άρθρου 32, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αποσυνδέεται πλήρως από την πρόωρη διάλυση της Βουλής και τις εθνικές εκλογές και τους καταλόγισε ότι χθες έριξαν τις μάσκες σε αυτό το θέμα, ομολογώντας στην ουσία ότι χρησιμοποιούν την αναθεώρηση για μικροκομματικά παιχνίδια.

Αναφορικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι αναβαθμίζεται η παιδεία, αφού, παράλληλα με την πλήρη αυτονομία των δημοσίων Α.Ε.Ι., η ΝΔ προτείνει να λειτουργούν επιτέλους και στη χώρα μας ιδιωτικά πανεπιστήμια υπό την εποπτεία μιας ανεξάρτητης Αρχής υψηλού κύρους.

Είναι καιρός να πάψει η φυγή των παιδιών μας για σπουδές στο εξωτερικό. Να τους δώσουμε περισσότερες δυνατότητες σπουδών στην Ελλάδα και οι οικογένειες τους να μην επιβαρύνονται με δυσβάστακτα έξοδα. Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε εκπαιδευτικό κέντρο όλης της Μεσογείου, να αξιοποιήσει το σημαντικό επιστημονικό δυναμικό της εντός και εκτός Ελλάδος και να εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα από χιλιάδες ξένους φοιτητές που θα σπουδάζουν στην χώρα μας» τόνισε. Ακόμη ο κ. Αυγενάκης παρατήρησε ότι η κοινή γνώμη είναι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ζήτημα αφού τα τελευταία 20 χρόνια έχει ωριμάσει στην κοινωνία η αναγκαιότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Ο κόσμος πηγαίνει μπροστά, κι εμείς ακολουθούμε ασθμαίνοντας! Όλες οι χώρες παγκοσμίως επιτρέπουν τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων» προσέθεσε.

Αφού ο γραμματέας της ΝΔ, είπε ότι την αλλαγή του άρθρου 16 την έχει ανάγκη η κοινωνία, η παιδεία, η οικονομία και την υπαγορεύει το μέλλον των παιδιών μας κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν τον στρουθοκαμηλισμό και να δουν την πραγματικότητα, να αφήσουν το σκοταδισμό και να ακολουθήσουν την πρόοδο.

«Στέλνουμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό για σπουδές, οι επιχειρήσεις και το δημόσιο προσλαμβάνουν πτυχιούχους ιδιωτικών πανεπιστημίων από το εξωτερικό, από την Αμερική, την Αγγλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, κλπ. Κι εμείς εδώ τι; λέμε να μην λειτουργούν στην Ελλάδα, αλλά δεχόμαστε τα πτυχία! Τελικά ποιος είναι προοδευτικός και ποιος είναι προσκολλημένος σε απαρχαιωμένες αντιλήψεις;» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Αυγενάκης.