Skip to main content

Αυγενάκης: Η ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ επιθανάτιος ρόγχος της κυβέρνησης

Τι ειπώθηκε στη διευρυμένη σύσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης. Τα σχόλια και οι προετοιμασίες για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Κατάμεστη, παρά το γεγονός ότι κλιμάκιο της ΝΔ περιόδευε την ίδια ώρα σε επιχειρήσεις της Β' Θεσσαλονίκης και ότι έγινε σε ώρα αιχμής εργάσιμης μέρας, ήταν η αίθουσα της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης στη Μιχαήλ Καλού 6, για τη διευρυμένη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό τον γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η συνεδρίαση είχε ως κύριο αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό των εκδηλώσεων – δράσεων της ΝΔ στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, αφού και φέτος τελικά οι εκδηλώσεις είναι δεκάδες, με τις πρώτες της Θεσσαλονίκης να αρχίζουν σήμερα (απόψε στο Λαγκαδά η εκδήλωση για τον αγροτικό τομέα).

Ωστόσο, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο σχολιασμό των πολιτικών γεγονότων και βέβαια της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ, που ολοκληρώθηκε χτες.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Η ομιλία του κ. Τσίπρα στη φετινή ΔΕΘ αποτέλεσε τον επιθανάτιο ρόγχο μιας κυβέρνησης σε αποδρομή. Μιας κυβέρνησης που εμπορεύεται κυνικά την ελπίδα με κενές υποσχέσεις και αποφεύγει πάση θυσία τις ευθύνες της, αλλά και τους ιδίους τους πολίτες. Μιας κυβέρνησης που κατάφερε να μετατρέψει την γιορτή της ΔΕΘ, στο γκρίζο σκηνικό μιας αστυνομοκρατούμενης πόλης».



Όλοι οι παριστάμενοι σχολίασαν δηκτικά τα επεισόδια στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ, έκαναν λόγο για κατάχρηση χημικών και βίας, ενώ αποτιμήθηκε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός επιχείρησε να τα παρουσιάσει ως δεσμευτικά για την επόμενη κυβέρνηση, που όπως τονίστηκε θα είναι της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στις προγραμματισμένες δράσεις της ΝΔ στον νομό Θεσσαλονίκης ο κ. Αυγενάκης, σημείωσε: «Από σήμερα, όμως, το σκηνικό αλλάζει, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την κεντρική ομιλία του Προέδρου μας το ερχόμενο Σάββατο, όπου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αναλυτικά το πρόγραμμά μας για την Ελλάδα που πραγματικά αξίζουμε. Μέχρι τότε συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας, που περιλαμβάνει πάνω από 250 στενευμένες επισκέψεις και συναντήσεις από 150 κλιμάκια στελεχών σε όλους τους νομούς της Β. Ελλάδας. Συνεχίζουμε με τις 13 μεγάλες εκδηλώσεις των Γραμματειών στο νομό Θεσσαλονίκης, όπου θα μιλήσουν πάνω από 100 ομιλητές για πληθώρα θεματικών. Δίνουμε προτεραιότητα στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας και σχεδιάζουμε μαζί της την επόμενη ημέρα. Ζητάμε από τους πολίτες να συμπορευθούμε σε μια προσπάθεια αναγέννησης της πατρίδας μας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Αντώνης Γυφτόπουλος, οι βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης (εκτός του Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος ήταν επικεφαλής του κλιμακίου που περιοδεύει στη Β' Θεσσαλονίκης), δήμαρχοι και από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης, οι πρόεδροι των τεσσάρων ΝΟΔΕ του νομού, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και τοπικά στελέχη.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων και της συμμετοχής των Νεοδημοκρατών θα γίνει στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στις 8:00μ.μ.