Skip to main content

Αυγενάκης: Είμαστε ενάντια σε προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης

Η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, αποτελεί χρέος μας και συνταγματική επιταγή, είπε ο γραμματέας του κόμματος.

«Τα τελευταία τριάμισι χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουμε επισημάνει τις παρεμβάσεις της στη δικαιοσύνη και έχουμε στηλιτεύσει αυτές τις πρακτικές. Η κυβέρνηση αυτή, έχει ως στόχο μια ελεγχόμενη από την πολιτική εξουσία Δικαιοσύνη, με λειτουργούς πειθήνιους στα κελεύσματά της», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας στην εκδήλωση της γραμματείας του τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, με θέμα «Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη-E-Justice: Ένας μοχλός βελτίωσης της λειτουργίας και της πρόσβασης στη Δικαιοσύνη, αλλά και τρόπος ενίσχυσης της εμπιστοσύνης του πολίτη προς αυτήν», ο κ, Αυγενάκης επεσήμανε: «Στη ΝΔ είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και εργαλειοποίησής της, στο πλαίσιο οποιωνδήποτε μικροπολιτικών σχεδιασμών. Η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, αποτελεί χρέος μας και συνταγματική επιταγή, αποτελεί τον πυρήνα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».