Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020
x

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΕΠΟ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ!

Ζητεί να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε σκέψη για διάταξη που δίνει τη δυνατότητα κατοχής μετοχών σε περισσότερες από μία ΠΑΕ

Αυστηρή προειδοποίηση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να αποσύρει οριστικά διάταξη που τροποποιεί τον ΚΑΠ και επιτρέπει την πολυϊδιοκτησία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στέλνει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες με τον κ. Γραμμένο και τον κ. Λυσάνδρου, προειδοποίησα για το παράνομο της πρόθεσης της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΑΠ, επιτρέποντας την πολυιδιοκτησία, δηλαδή τη δυνατότητα κατοχής μετοχών σε περισσότερες από μία ΠΑΕ και ζήτησα να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε τέτοια σκέψη», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε σημερινή δήλωσή του ο υφυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης ξεκαθαρίζει την ανάγκη διαβούλευσης για τις αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα σε θέματα βίας, επισημαίνοντας πως «αυτοδιοίκητο, δεν σημαίνει και ασυδοσία».

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού:

«Στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες με τον κ. Γραμμένο και τον κ. Λυσάνδρου, προειδοποίησα για το παράνομο της πρόθεσης της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΑΠ, επιτρέποντας την πολυιδιοκτησία, δηλαδή τη δυνατότητα κατοχής μετοχών σε περισσότερες από μία ΠΑΕ και ζήτησα να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε τέτοια σκέψη.

Επισήμανα, επίσης, την αναγκαιότητα διαβούλευσης ολίγων ημερών, για τις όποιες αλλαγές σχεδιάζονται στους Πειθαρχικούς Κώδικες σε θέματα βίας, καθώς με τις FIFA/UEFA, ΕΠΟ και Super League, στις πρόσφατες συναντήσεις μας, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για να συνδιαμορφώσουμε μια κοινή κουλτούρα και να έχουμε αρμονικό βηματισμό σ' αυτό το ζωτικό ζήτημα.

Δεν προτίθεμαι να κάνω καμία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, άλλωστε το δήλωσα μετά από κάθε θεσμική συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Αυτοδιοίκητο, όμως, δεν σημαίνει και ασυδοσία.

Δεν προτίθεμαι, ωστόσο, να επιτρέψω την παραμικρή έκπτωση στους απαραίτητους χειρισμούς, τους οποίους απαιτεί η κοινωνία, για τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και προσυνεννοημένων αγώνων.

Σ' αυτόν τον αγώνα για εξωραϊσμό του ποδοσφαιρικού τοπίου ή θα είμαστε όλοι μαζί στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης ή, ως Κυβέρνηση, θα είμαστε σταθερά απέναντι σ' όποιον προσπαθήσει να βάλει εμπόδια».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ