Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

«Σταδιακά και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας επαναρχίζει το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Την ικανοποίησή του για την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, αναφορικά με την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των προπονήσεων των ακαδημιών, εξέφρασε ο Λευτέρης Αυγενάκης. «Συντεταγμένα, σταδιακά και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας επαναρχίζει το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων και επιστρέφουμε με προσεκτικά βήματα στην κανονικότητα. Τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ενέκριναν το τεκμηριωμένο και πλήρες πλάνο επανέναρξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού που τους επανακαταθέσαμε,» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha 989", ο κ. Αυγενάκης στάθηκε στην καταβολή συνολικά 3,5 εκατ. ευρώ, σε 1.403 σωματεία που ολοκλήρωσαν την ένταξή τους στο Μητρώο της ΓΓΑ από 11 έως 31 Δεκεμβρίου 2020. Το ποσό αυτό προστίθεται στα 9,7 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη χορηγηθεί σε 3.408 σωματεία, τα οποία είχαν κάνει την εγγφραφή τους μέχρι τις 10/12/2020. "Έτσι, συνολικά 4.811 εγγεγραμμένα σωματεία λαμβάνουν 13,3 εκατ. ευρώ. Είναι η πρώτη φορά από το 2008 που έλαβαν ένα αρκετά μεγάλο ποσό -και ποτέ ξανά από την Πολιτεία απευθείας», τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη ικανοποιηθεί και το πάγιο αίτημα της αθλητικής οικογένειας για χρηματοδότηση του επαγγελματικού, αλλά και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, από τη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών.

Για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου, μία πολίστρια της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών παρενέβη για τη διάσωση ανθρώπων που κινδύνευαν στη θάλασσα. Ο λόγος για τη 16χρονη Ντένια Κουρέτα, η οποία βοήθησε να σωθεί η ζωή δύο ανδρων και μίας γυναίκας, στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το περασμένο καλοκαίρι, με τις αδελφές Μαρία και Ναυσικά Μπαλάτσα, που επίσης αγωνίζονται στη ΝΕΠ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ