Skip to main content

Αυγέρη: Φόβοι επαναφοράς του σκοτεινού παρελθόντος στον ΟΑΣΘ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η μόνη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Βόρεια Ελλάδα ήταν για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ.

«Ο κ. Καράογλου δεν μίλησε στη Βουλή γιατί θα είχε απέναντι τον κ. Βελόπουλο να του κουνά το δάχτυλο για το θέμα της Μακεδονίας», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχης Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Δώρα Αυγέρη.

Σε συνέντευξή της στον σταθμό «Στο Κόκκινο» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η μόνη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Βόρεια Ελλάδα ήταν για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, η οποία δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ατζέντα ήταν μεγάλη σε σχέση με αυτά που έθεσαν ως ερωτήματα ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν τον λόγο στη Βουλή, αλλά δεν δόθηκαν απαντήσεις, είτε γιατί δεν υπάρχει σχέδιο είτε γιατί υπάρχει κρυφή ατζέντα», επισήμανε, αναφέροντας τα παραδείγματα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, για την οποία έγινε μόνο μια στερεοτυπική αναφορά στην «ενίσχυση της αντικειμενικότητας και του πλουραλισμού» και το θέμα του ΟΑΣΘ, για το  οποίο υπάρχουν φόβοι επαναφοράς του παλαιού σκοτεινού παρελθόντος.

Ερωτηθείσα σχετικά με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Μόνο ένας πολύ κακόπιστος δεν θα πίστωνε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το έργο» και πρόσθεσε: «Είναι διαπιστωμένη μία εμμονική στάση από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε διαμορφώσει μία προσωπική ατζέντα επάνω σε αυτό. Τον διαψεύδει η ίδια η πόλη».

Αναφερόμενη γενικότερα σε θέματα Μακεδονίας Θράκης, υπογράμμισε: «Ούτως ή άλλως είναι τόσο μεγάλος ο κατάλογος του έργου που έχει παραχθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις προκατόχους του κ. Καράογλου, τις κυρίες Χατζηγεωργίου, Νοτοπούλου και Κόλλια- Τσαρουχά, και από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει τι θα κάνει». «Το ερώτημα είναι αν ο κ. Μητσοτάκης θα αναλάβει έναν ενεργό ρόλο ή θα είναι επισκέπτης ή φοβάται τη Θεσσαλονίκη γιατί έχει ένα έλλειμμα στο να περνά τις πολιτικές του» δήλωσε.