Skip to main content

Αυγέρη για αποκάλυψη της Voria:Επικίνδυνη η διοίκηση του νοσοκομείου Γεννηματάς

Η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει χαρακτηρίζει επικίνδυνη τη διοίκηση του νοσοκομείου και ζητά την παραίτηση όσων φέρουν ευθύνη.

Επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών του χαρακτηρίζει τη διοίκηση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» η αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη σχολιάζοντας τη σημερινή αποκάλυψη της Voria.gr για τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο νοσοκομείο την Παρασκευή.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Το Γεννηματάς έμεινε χωρίς ρεύμα για μία ώρα μέσα στην πανδημία!

Η κ. Αυγέρη ρίχνει ευθύνες στη διοίκηση για τον κίνδυνο με τον οποίο ήρθαν αντιμέτωποι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ του νοσοκομείου, ζητώντας να αναληφθούν ευθύνες ενώ παράλληλα καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση «που πανηγυρίζει και μειώνει τις δαπάνες στην υγεία; Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την κατάσταση που έχει φέρει το ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Αυγέρη:

Σοκαριστική είναι σημερινή αποκάλυψη της voria.gr πως προχτές το μεσημέρι το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη έμεινε για μία ώρα χωρίς ηλεκτροδότηση, λόγω βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ, ενώ η γεννήτρια που διατίθεται γι' αυτές τις περιπτώσεις στο νοσοκομείο δεν λειτούργησε λόγω κακής συντήρησης.

Στο «Γ. Γεννηματάς» νοσηλεύονται ασθενείς σε ΜΕΘ στους οποίους χορηγείται οξυγόνο. Όπως αναφέρουν υγειονομικοί που έζησαν το αδιανόητο περιστατικό, μόνο οι πέντε από τις δεκαεπτά συσκευές διαθέτουν μπαταρία που να εξασφαλίζει αυτονομία μιάμισης ώρας στους αναπνευστήρες. Έτσι, στους υπόλοιπους δώδεκα ασθενείς το προσωπικό αναγκάστηκε να χορηγεί οξυγόνο χειροκίνητα! Και λένε οι υγειονομικοί ότι ευτυχώς που η βλάβη έγινε μεσημέρι, πάνω στην αλλαγή της βάρδιας, και ήταν όλο το προσωπικό των ΜΕΘ εκεί.

Οι τεχνικοί κατάφεραν να διορθώσουν τη βλάβη μετά από μία ώρα και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Κι όπως αποκαλύπτουν τα ρεπορτάζ, δεν λειτούργησε ούτε η γεννήτρια από το παρακείμενο και υπό ενιαία διοίκηση νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», η οποία μεταφέρθηκε στο «Γ. Γεννηματάς» για να τροφοδοτηθούν οι συσκευές οξυγόνου.

Τι συνέβη στο «Γ. Γεννηματάς»; Τι θα είχε συμβεί, αν η βλάβη συνέβαινε σε κάποια άλλη ώρα με το προσωπικό της μίας βάρδιας; Ποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που μπήκαν οι ζωές των ασθενών σε κίνδυνο; Ποιος πρέπει να παραιτηθεί; Ο διοικητής του «Γ. Γεννηματάς» και η υποδιοικήτρια στο «Άγιος Δημήτριος» ή ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ που τους επιβλέπει; Τι έχει να πει η κυβέρνηση που πανηγυρίζει και μειώνει τις δαπάνες στην υγεία; Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την κατάσταση που έχει φέρει το ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη;

Είναι που για τη διασπορά της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη «φταίει ο χαρακτήρας των Θεσσαλονικέων», όπως με θράσος δήλωσε προσφάτως υπουργός της κυβέρνησης. Οι κυβερνητικές τακτικές και μεθοδεύσεις είναι αχαρακτήριστες. Πλέον έχουν περάσει κάθε όριο ανοχής.