Skip to main content

Αυλαία ανοίγει σήμερα το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Η επίσημη έναρξη του θεσμού θα γίνει σήμερα το απόγευμα με την καθιερωμένη πλέον τελετή που πραγματοποιείται στο Ολύμπιον .

Αυλαία ανοίγει σήμερα το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που υπόσχεται ένα υπέροχο κινηματογραφικό ταξίδι το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου.

Η επίσημη έναρξη του θεσμού θα γίνει σήμερα το απόγευμα με την καθιερωμένη πλέον τελετή που πραγματοποείται στο Ολύμπιον παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Η ταινία έναρξης θα είναι το συναρπαστικό φιλμ «Κλέφτες καταστημάτων» του Χιροκάζου Κόρε-Έντα, που απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών
Φιλοδοξώντας να παρουσιάσει στο σινεφίλ κοινό του κινηματογραφικά διαμάντια, το ΦΚΘ έχει εντάξει στο πρόγραμμα του βραβευμένες ελληνικές και ξένες ταινίες καθώς και ένα πλήθος αφιερωμάτων.

Ανάμεσα στα highlights της διοργάνωσης θα είναι η προβολή του φιλμ «La Flor» του Αργεντινού Μαριάνο Γινάς, μια ταινία 14 ωρών που χρειάστηκε 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί και η οποία θα προβληθεί σε 3 μέρη, διάρκειας 4, 5 και 6 ωρών αλλά και η προβολή του «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν, του μεγάλου νικητή του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας. Για να καταφέρει να εξασφαλίσει το φιλμ το ΦΚΘ μετά από πολλές συνομλίες με το Netflix αναγκάστηκε να αναβαθμίσει το ηχτικό σύστημα του Ολύμπιον.