Skip to main content

Αυλαία σήμερα για το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Καθημερινά και έως τις 23 Ιουνίου το Φεστιβάλ θα υποδέχεται τους επισκέπτες μικρούς και μεγάλους, από τις 18.30 - 23.00.

Αυλαία σήμερα στη παραλία της Θεσσαλονίκης για το Φεστιβάλ Βιβλίου, στο οποίο συμμετέχουν 210 εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα και φορείς πολιτισμού, με χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

Καθημερινά και έως τις 23 Ιουνίου θα υποδέχεται τους επισκέπτες μικρούς και μεγάλους, από τις 18.30 το απόγευμα - 23.00 το βράδυ, ανοικτά και τις Κυριακές τα πρωινά 11.00 – 14.00, στα περίπτερα που καλύπτουν όλο το μήκος του τόξου από το Βασιλικό Θέατρο έως τη στάση Στρατηγείου.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΘ΄ Πνευματικού Μαΐου  «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», που ξεκινάει από τον Μάρτιο και διαρκεί έως τον Ιούνιο. Είναι ένας θεσμός που  υποστηρίζει τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας το έργο τους (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες).

Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Ποιητή της Θεσσαλονίκης Ντίνο Χριστιανόπουλο.

Στη φετινή διοργάνωση επίσης συμμετέχουν η Αντιπροσωπεία  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κ.ά..  

Οι ώρες λειτουργίας:

καθημερινά  από τις 6,30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ

Κυριακές και το πρωί 11.00 έως 14.00 και το απόγευμα 18.30 – 23.00.