Skip to main content

Αβραμόπουλος:20-30 καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα αγνοούν κάθε κανόνα

Ο πρόεδρος του Σώματος Παναγιώτης Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι θα υπερασπίζεται «το δικαίωμα πολιτών που προβάλλουν τις παραβιάσεις στο δημόσιο χώρο».

Το πρόβλημα των παραβάσεων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και των παραβιάσεων του δημόσιου χώρου κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έκανε λόγο για «αντικρουόμενα συμφέροντα που πρέπει να εξισορροπήσει ο δήμος». Μάλιστα, σημείωσε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι κανονιστικές διατάξεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Πρότεινε, επίσης, να εξεταστεί εάν θα πρέπει να υπάρχει και συμφωνία των κατοίκων της περιοχής σε ένα ποσοστό, όταν εκδίδεται άδεια ενός καταστήματος.  «Είναι ένα χοντρό πρόβλημα αυτό με τα τραπεζοκαθίσματα, γιατί οι κανονιστικές αποφάσεις οι δικές μας δεν έχουν προβλέψει διάφορα πράγματα – τις ανάγκες των καταστηματαρχών - και υπάρχει και μια επικάλυψη της νομοθεσίας», σημείωσε ο δήμαρχος.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, ο οποίος άσκησε κριτική για το θέμα στον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Πέτρο Λεκάκη.

Ο κ.Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι θα υπερασπίζεται «μέχρις εσχάτων το δικαίωμα ομάδων πολιτών και οργανωμένων συλλογικοτήτων που προβάλλουν τις παραβιάσεις που δημιουργούν κωλύματα στην ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο χώρο».

Κατά την παρέμβασή του πρόβαλε φωτογραφία από κατάστημα στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Κομνηνών. «Πέρασα από ένα κατάστημα που βρίσκεται σε ένα από αυτά τα σημεία που αναπλάθονται προσφάτως. Είδα αυτήν την εικόνα -ο κ.Λεκάκης μου είπε ότι είναι νόμιμο. Τα τούβλα και οι πλάκες είναι ακόμα εκεί γιατί οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Είδα το γυάλινο περιτοίχισμα που περιβάλλει το χώρο του καταστήματος και απ’ έξω τις ομπρέλες.  Ο κ.Λεκάκης μου είπε ότι η άδειά του εκτείνεται πέραν των βάθρων που χρησιμοποιεί για τις ομπρέλες και ότι αυτή είναι μια προσωρινή κατάσταση», σημείωσε.


Όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, 20-30 καταστήματα στην πόλη με συστηματικό τρόπο αγνοούν κάθε κανόνα. «Με τα θέματα αυτά δεν πρέπει να παίζουμε. Δεν μπορεί να πέφτει η οργή επάνω μας επειδή υπάρχουν ορισμένοι επιχειρηματίες που δεν σέβονται τους κανόνες και τους νόμους», υπογράμμισε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επιχείρησε να απαντήσει ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος αρχικά συμφώνησε με τον κ. Αβραμόπουλο για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, ωστόσο, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι κομμένη. Στο άκουσμα της τοποθέτησης του αντιδημάρχου έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Αβραμόπουλου.