Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ

Οι αποφάσεις για επαναπροώθηση πρέπει να εφαρμόζονται, τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το θέμα των επαναπροωθήσεων υπογράμμισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Die Welt».

«Eπί του παρόντος επαναπροωθείται μόνο το ένα τρίτο των ανθρώπων οι οποίοι ειδοποιούνται ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Oι επαναπροωθήσεις είναι ουσιώδες στοιχείο της (ενν. μαθηματικής) εξίσωσης της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης» δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εάν θέλουμε να βελτιώσουμε τις επαναπροωθήσεις και τη συνεργασία των χωρών προέλευσης των παράτυπων μεταναστών, πρέπει να εξασφαλίσουμε καταρχάς ότι λειτουργεί το σύστημα επαναπροώθησης στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση. Οι αποφάσεις για επαναπροώθηση πρέπει να εφαρμόζονται. Εάν κάποιος κρύβεται σκοπίμως, τα κράτη μέλη έχουν το δικαίωμα να δράσουν και θα όφειλαν και να το κάνουν. 'Ολα αυτά θα πρέπει να γίνονται λαμβανομένων, πλήρως, υπόψη του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου και στον βαθμό που εφαρμόζουμε αυτούς τους κανόνες καλύτερα θα βελτιωθεί και η πολιτική μας των επαναπροωθήσεων», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ