Skip to main content

Αβραμόπουλος: Ο Μπουτάρης παραληρεί και έχει χάσει τον αυτοέλεγχο

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κατηγορεί τον δήμαρχο πως αδυνατεί να αντιληφθεί τη σοβαρότητα των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης.

Σκληρή ήταν η απάντηση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου στις βολές που δέχθηκε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο οποίος έγραψε για τον ίδιο και τον Ανδρέα Κουράκη ότι «δεν φορούν παντελόνια» (δείτε εδώ).

Ο κ. Αβραμόπουλος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι παραληρεί, χάνει τον αυτοέλεγχο και τη σοβαρότητά του.

«Δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά τα λόγια του ούτε και να οργιστώ μαζί του –πώς να θυμώσεις με κάποιον που χάνει πλέον τον αυτοέλεγχο και τη σοβαρότητά του. Δεν θέλω ούτε να αντιπαρατεθώ μαζί του ούτε και να του απαντήσω –τι να πεις σε κάποιον που αδυνατεί να αντιληφθεί τη σοβαρότητα των προβλημάτων της πόλης και ξεσπάει κάθε τόσο, προσβάλλοντας ανθρώπους», υπογράμμισε.

Μάλιστα σημείωσε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης έχει περιέλθει σε τέτοια κατάσταση ώστε να έχει κυρίως ανάγκη προστασίας και ότι ίσως αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους όσοι βαυκαλίζονται ότι αποτελούν το …στενό του κύκλο.

Αναλυτικά η δήλωση Αβραμόπουλου:

«Στο ίδιο (θλιβερό) έργο θεατές… Δυστυχώς, μόνο λύπηση μπορούν να μου προκαλέσουν τα χυδαία ξεσπάσματα ενός ανθρώπου που παραληρεί. Όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν του απηύθυνα προσβλητικά το λόγο -ούτε ιδιωτικά ούτε δημόσια. Ακόμη και στις χειρότερες στιγμές του. Ακόμα και όταν είχε βίαια ξεσπάσματα απέναντι στους ανθρώπους. Αντιθέτως, προσπαθούσα τις περισσότερες φορές να …μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά τα λόγια του ούτε και να οργιστώ μαζί του –πώς να θυμώσεις με κάποιον που χάνει πλέον τον αυτοέλεγχο και τη σοβαρότητά του. Δεν θέλω ούτε να αντιπαρατεθώ μαζί του ούτε και να του απαντήσω –τι να πεις σε κάποιον που αδυνατεί να αντιληφθεί τη σοβαρότητα των προβλημάτων της πόλης και ξεσπάει κάθε τόσο, προσβάλλοντας ανθρώπους. Στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Γ. Μπουτάρης, πιστεύω ότι έχει κυρίως ανάγκη προστασίας και ίσως αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους όσοι βαυκαλίζονται ότι αποτελούν το …στενό του κύκλο. Εκείνο, όμως, που είναι πραγματικά στενάχωρο είναι ότι η Θεσσαλονίκη ταλαιπωρείται και πνίγεται στα προβλήματά της. Ας μιλήσουμε επιτέλους για αυτά και ας προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την παρακμή».