Skip to main content

Αύριο οι ανακοινώσεις για το «καλάθι του Άγιου Βασίλη»- Έρχεται και το «καλάθι παιχνιδιών»

Τα δύο καλάθια θα ισχύσουν από τις 14 Δεκεμβρίου, με το «καλάθι των παιχνιδιών» να παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου αναμένονται οι ανακοινώσεις για το χριστουγεννιάτικο «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ σύντομα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και το «καλάθι παιχνιδιών».

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή στις 14 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ θα περιλαμβάνει γαλοπούλα, δεν θα περιλαμβάνει όμως αρνιά και κατσίκια.

Το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού» θα το λέμε το «καλάθι του Αη Βασίλη», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Action 24. Όπως είπε, τα δύο καλάθια θα ισχύσουν από τις 14 Δεκεμβρίου, με το «καλάθι των παιχνιδιών» να παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Τι θα περιλαμβάνεται στο «καλάθι του Άγιου Βασίλη»

Το «καλάθι του Άγιου Βασίλη» θα περιλαμβάνει τη γαλοπούλα, αλλά αντίθετα εκτός φαίνεται ότι θα μείνουν το αρνί και το κατσίκι.

Προβληματισμός υπάρχει, παράλληλα, για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες καθώς, όπως λένε από το υπουργείο Ανάπτυξης τίθεται θέμα ανταγωνισμού για ζαχαροπλαστεία και φούρνους.
Το «καλάθι παιχνιδιών»

Σχετικά με το καλάθι των παιχνιδιών, θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα παιχνιδιών και όπως γνωστοποίησε ο κ. Γεωργιάδης τα προϊόντα θα οριστούν με βάση την ηλικία και το φύλο του παιδιού.

Το «καλάθι των παιχνιδιών» θα περιλαμβάνει επιτραπέζια και παζλ, κούκλες, βρεφικά παιχνίδια και φιγούρες, κατασκευές και παιχνίδια δημιουργίας, εκπαιδευτικά παιχνίδια, αυτοκινητάκια και τηλεκατευθυνόμενα, ποδήλατα, παιχνίδια εξωτερικού χώρου και παιχνίδια μίμησης (κουκλοθέατρο, κουζίνες, εργαλεία κ.α.), σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.