Skip to main content

Δράση «Περιβάλλω, δεν αναβάλλω» για μικρούς μαθητές στα Πεύκα

Η δράση θα πραγματοποιηθεί αύριο, 7 Ιουνίου ενώ οι μαθητές των 2ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Πεύκων θα μυηθούν στα μυστικά του δάσους.

Νέα δράση με θέμα «Περιβάλλω, δεν αναβάλλω» διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης με στόχο να φέρει τους μαθητές κοντά στη φύση και στην καρδιά του δάσους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 7 Ιουνίου, με τους μικρούς μαθητές να συναντώνται στο δημοτικό γήπεδο μπάσκετ (περιοχή ΔΕΛΑΣΑΛ) στη Δ.Ε. Πεύκων, και επί ένα δίωρο (10.00 - 12.00) να μυούνται στα μυστικά του δάσους.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο λειτουργίας του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις μαθήτριες των 2ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Πεύκων. Αυτή επικεντρώνεται στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για το δάσος, τη σημασία του ως οικοσύστημα, την άμεση σχέση και αλληλεπίδρασή του με τον άνθρωπο και τις δραστηριότητές του, τους κινδύνους που απειλούν τη βιωσιμότητά του (απορρίμματα, πυρκαγιές, διάβρωση, κ.ά.), όπως επίσης για την ορθολογική διαχείρισή του.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες, διαδραστική συζήτηση για το δάσος ως οικοσύστημα, βιωματικές δραστηριότητες σε ομάδες, κυνήγι θησαυρού, κ.ά.