Skip to main content

Fuel Pass: Αύριο στις 15:00 η εξειδίκευση των νέων μέτρων για τα καύσιμα

Το ποσό της επιδότησης που θα δοθεί, αλλά και οι δικαιούχοι, αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα.

Αύριο θα γνωρίζουμε πώς θα γίνουν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για τα καύσιμα αφού όπως ανακοινώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα πραγματοποιήσει σχετικές δηλώσεις στις 15.00.

Το ποσό της επιδότησης που θα δοθεί, αλλά και οι δικαιούχοι αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το πρωί, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρόντες στη σύσκεψη για την επιδότηση στα καύσιμα ήταν οι υπουργοί Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.

Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο.

Το μέτρο του Fuel Pass θα αφορά περισσότερους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).