Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ VORIA.GR ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Voria.gr διοργανώνει σήμερα την εκδήλωση για την ενοποίηση και την αξιοποίηση του Θαλάσσιου Μετώπου. Οι ομιλητές και το πρόγραμμα.

Ημερίδα για το Θαλάσσιο Μέτωπο διοργανώνει η Voria.gr σήμερα, 11 π.μ. - 2 μ.μ., στο κτήριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ).

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου / Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλιας, ο αρχιτέκτων της Νέας Παραλίας Πρόδρομος Νικηφορίδης και ο Senior Policy Advisor  της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Ευάγγελος Αντώναρος.

Σύντομες παρεμβάσεις-ερωτήσεις θα πραγματοποιήσουν οι εμπλεκόμενοι δήμαρχοι, βουλευτές, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Συνδέσμων και άλλων αρμόδιων φορέων.

Η αξιοποίηση μέσω της ενοποίησης του παράκτιου μετώπου μήκους 54 χλμ από τη Χαλάστρα και το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι μέτωπο αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη και πρέπει να αποτελέσει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό στοίχημα της πόλης. Η Voria.gr, ως το μέσο ενημέρωσης με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την ημερίδα με στόχο να φέρει με ένταση στο προσκήνιο το θέμα του θαλασσίου μετώπου, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες και αναδεικνύοντας ιδέες, προτάσεις και σχέδια που μπορεί να αξιοποιήσει η Πολιτεία προς υλοποίηση.

Εξάλλου, η ημερίδα αποτελεί την κορύφωση της έρευνας που ξεκίνησε η Voria.gr τον περασμένο Μάιο παρουσιάζοντας με σειρά δημοσιευμάτων όλα τα προβλήματα που εμποδίζουν την ενοποίηση του θαλασσίου μετώπου και αναδεικνύοντας τις μεγάλες προοπτικές που θα ανοίξει για την πόλη η υλοποίηση αυτού του οράματος (δείτε εδώ).

Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε μία διαδραστική και ζωντανή εκδήλωση, η οποία θα καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και θα βάλει σε ρότα το πρότζεκτ της ενοποίησης του θαλασσίου μετώπου της Θεσσαλονίκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ