Skip to main content

Αύριο κρίνεται η πληρωμή των 200 πρώην συμβασιούχων

Διαμαρτυρία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποίησαν σήμερα οι πρώην συμβασιούχοι ζητώντας τα δεδουλευμένα τους.

«Μαύρο Πάσχα» αναμένεται να κάνουν οι περίπου 200 πρώην συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αν και εργάστηκαν για δύο μήνες, δεν έχουν πληρωθεί.

Σήμερα οι πρώην συμβασιούχοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας τα δεδουλευμένα τους.

Οι πρώην συμβασιούχοι κατέθεσαν σήμερα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία εκδικάζονται αύριο.

«Έχουμε εργαστεί στον δήμο για δύο μήνες και είμαστε απλήρωτοι. Προσληφθήκαμε από νόμιμη προκήρυξη που έγινε από τον δήμο με αιτιολογία ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Είκοσι μέρες μετά τη λήξη της σύμβασης δεν έχουμε ακόμα πληρωθεί», τόνισε ο εκπρόσωπος των πρώην συμβασιούχων Χρήστος Νατσόπουλος.

Όπως ανέφερε, ο δήμαρχος τους προέτρεψε να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να πληρωθούν. «Δεν είχαμε σκοπό να κινηθούμε δικαστικά αλλά μας ανάγκασε η αδιαφορία που εισπράξαμε και η ανέχεια που βαραίνει τις πλάτες μας», τόνισε.

Όπως εξήγησε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς καθυστέρησε να γίνε η πρόσληψή τους (από τον Νοέμβριο που είχε εγκριθεί, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο), με αποτέλεσμα να μην εγκρίνει η Επίτροπος την πληρωμή τους.

«Τον Νοέμβριο διαπιστώθηκε ότι πράγματι ότι χρειαζόμαστε επιπλέον προσωπικό για τα Χριστούγεννα. Κάναμε το αίτημα και προσλήφθηκαν τον Ιανουάριο. Κόβετε το ένταλμα αλλά είχαν αντιρρήσεις οι υπηρεσίες γιατί είχε περάσει ο χρόνος από την έγκριση. Τελικά αναγκάζομαι και βάζω εντέλλεσθαι για να πληρωθούν. Το "εντέλλεσθαι" που έδωσαν πάει στην Επίτροπο που μας αναφέρει ότι υπάρχουν υποψίες και πως μέσω αυτών των μεθόδων μονιμοποιείται προσωπικό και ζητούσε στοιχεία από το 2011. Είπα και σε εσάς και στον δικηγόρο σας να καταθέσετε ασφαλιστικά μέτρα», είπε ο δήμαρχος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι αύριο στο πλευρό τους στο δικαστήριο.

Ο κ. Μπουτάρης πάντως εκτίμησε ότι δεν είναι εφικτό να γίνει πληρωμή πριν το Πάσχα, αν και δεσμεύτηκε ότι θα πιέσει την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Οι πρώην συμβασιούχοι αποχώρησαν δυσαρεστημένοι από την αίθουσα, καθώς παρά την αυριανή δικαστική απόφαση, θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει η πληρωμή τους.