Skip to main content

Αύριο ο «Ξάδερφος Skywalker» στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Η καινοτόμα δράση έχει στόχο να βοηθήσει ανέργους να λύσουν απορίες και πάρουν πολύτιμες γνώσεις ώστε να διεκδικήσουν με επιτυχία μια θέση εργασίας.

Ο Δήμος Κοδελιού Ευόσμου επιλέχθηκε να συμμετάσχει στη δράση «JobDay Αφετηρία» δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας και με την στήριξη του Κέντρου Κοινότητας (στο πλαίσιο των ενεργειών συμβουλευτικής υποστήριξης των ανέργων πολιτών), θα λάβει μέρος στην ταυτόχρονη πανελλαδική παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Ξάδερφος Skywalker» που διοργανώνεται από το skywalker.gr αύριο Σάββατο 7 Μαίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57) από τις 10:00π.μ. έως τις 15:00μ.μ.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στις 13 πρωτεύουσες των Περιφερειών της χώρας μας και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επελέγη ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ Κ.Ε, κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, καλούν όλους τους άνεργους πολίτες να παρακολουθήσουν την καινοτόμα δράση «Ξάδερφος Skywalker» η οποία θα τους βοηθήσει να λύσουν απορίες και πάρουν πολύτιμες γνώσεις ώστε να διεκδικήσουν με επιτυχία μια θέση εργασίας και παράλληλα ευχαριστούν την πρωτοβουλία «JobDay» για την επιλογή τουδΔήμου, να συμμετέχει στην πρώτη πανελλαδική παρουσίαση του καινοτόμου προγράμματος για την στήριξη των ανέργων.

Σκοπός της πρωτοβουλίας «Ξάδερφος Skywalker» είναι η στήριξη ανθρώπων των τοπικών κοινωνιών που έχουν πολύ χαμηλές δεξιότητες στην αναζήτηση εργασίας.

H δράση #JobDay «Αφετηρία» απευθύνεται στο κοινό που αναζητά εργασία και θέλει να εκπαιδευτεί στο πώς να συντάξει ένα βιογραφικό σημείωμα, πώς να παρουσιάζεται σε μια συνέντευξη, ποιες τεχνικές αναζήτησης εργασίας να χρησιμοποιεί, ποια είναι τα περιβάλλοντα και οι διαδικασίες δικτύωσης στην τοπική κοινωνία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα:

-Να συμμετάσχουν στις παράλληλες δράσεις με θεματικές ενότητες:

  • Βιογραφικό, Συνέντευξη, Στόχευση Αναζήτησης Εργασίας
  • Να παρακολουθήσουν τα workshops με τίτλους: «Βιογραφικό, συνέντευξη και η μεταξύ τους σύνδεση για την επιτυχία» και «Φυσικά κοινωνικά δίκτυα αναζήτησης εργασίας».

Πληροφορίες

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κορδελιού Ευόσμου (Κτίριο Κοινωνικής Υπηρεσίας οδός Μαβίλη 6-8, τηλέφωνα: 2310758769 & 2310558624 & 2310758926, ώρες 08:00-16:00