Skip to main content

Αύριο το πρώτο Περιβαλλοντικό Συνέδριο του δήμου Παύλου Μελά

Πρόκειται για ένα διαδραστικό εργαστήρι, όπου συμμετέχουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φορείς. Θα γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης.

«Περιβάλλον - Σχολείο - Κοινωνία» είναι ο τίτλος του 1ου Περιβαλλοντικού Συνεδρίου που διοργανώνει το Περιβαλλοντικό Δίκτυο «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία - Ενεργός Πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά», αύριο Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό εργαστήρι, όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φορείς επιβεβαιώνουν ότι μέσα από τη διαρκή αλληλεπίδρασή τους, τις κοινές τους δράσεις και κυρίως την αυτενέργεια των μαθητών, προάγεται η αειφορία και διαμορφώνεται η συνείδηση του ενεργού πολίτη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Παύλου Μελά.

Στο Περιβαλλοντικό Δίκτυο συμμετέχουν μεταξύ άλλων τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου.

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, επιφυλάσσει εκπλήξεις, προωθώντας μέσα από τη ψυχαγωγία και τις ενημερωτικές δράσεις, εύστοχα μηνύματα και πρακτικές ανακύκλωσης.

«Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, η ωφέλιμη χρήση των ελεύθερων χώρων, ο σεβασμός της δημόσιας περιουσίας, οι σχολικοί λαχανόκηποι, ο εθελοντισμός, η κοινωνική αλληλεγγύη, είναι μαθήματα ζωής που μέσω του Τοπικού Θεματικού Περιβαλλοντικού Δικτύου ''Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία - Ενεργός Πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά'' διδάσκονται εδώ και δύο χρόνια στα σχολεία μας», τονίζει μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.