Skip to main content

Αξιωματικοί ΕΛΑΣ: Αποτυπώθηκαν οι ελλείψεις εν μέσω πανδημίας

Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν επισήμαναν οι αξιωματικοί της αστυνομίας στη συνάντηση που είχαν με τους αστυνομικούς διευθυντές στη Θεσσαλονίκη.

Τις σημαντικές ελλείψεις που είχαν να αντιμετωπίσουν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού επισήμαναν τα μέλη της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο και Ταξίαρχο Ασημάκη Χριστοδουλίδη.

Κατά τις συναντήσεις, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν ζητήματα που απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν τις Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, τόσο όσον αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, που κλήθηκαν να εφαρμόσουν οι αστυνομικοί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όσο και τα μέτρα προστασίας του αστυνομικού προσωπικού, προκειμένου να ανταπεξέλθει στη νέα εργασιακή πραγματικότητα.

Όσον αφορά τις ελλείψεις, αυτές αφορούν τόσο το έμψυχο δυναμικό όσο και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Με δεδομένο ότι η επόμενη μέρα της πανδημίας του κορωνοϊού θα έχει πολλές δυσκολίες, σχετιζόμενες με την κοινωνικοοικονομική κατάσταση της χώρας, οι αστυνομικοί ζήτησαν να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις στο αστυνομικό προσωπικό, έτσι ώστε να είναι σε θέση να επιτελεί με λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα το καθήκον του.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην επιτακτική ανάγκη για περισσότερη ευελιξία, με την απαλοιφή γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και αδικαιολόγητων δυσλειτουργιών αλλά και στην ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των υπηρεσιών με υλικοτεχνικό εξοπλισμό.