Skip to main content

Αξιοποίηση σημαντικών «ιερών ακινήτων» στη Θεσσαλονίκη

Διαγωνισμός για την πολυετή εκμίσθωση πολυκατοικίας στην οδό Ηπείρου και προετοιμασία για το μεγάλο ακίνητο στη γωνία Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή.

Στην αξιοποίηση δύο σημαντικών της ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, προχωράει η Εκκλησία της Ελλάδος, έχοντας ήδη διακηρύξει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ημιτελή πολυκατοικία που βρίσκεται στον αριθμό 25 της οδού Ηπείρου, στην περιοχή Ευκλείδη.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες από την αρμόδια υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, την ΕΚΥΟ, μόλις ρυθμιστούν θέματα δόμησης θα προκηρυχτεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο διαγωνισμός για την αξιοποίηση και του πολύ σημαντικού οικοπέδου των 1.346 τ.μ., στη διασταύρωση των οδών Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή.

Σε ό,τι αφορά στο ακίνητο της οδού Ηπείρου, η Εκκλησία έχει προκηρύξει διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου. Στον διαγωνισμό προσφέρει το ακίνητο για μακροχρόνια μίσθωση, μέχρι 30 έτη, περίοδος που μπορεί να παραταθεί για μία επιπλέον δεκαετία.

Το κτήριο είναι ημιτελές, έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου ο φέρων οργανισμός και θα πρέπει ο μισθωτής να αποπερατώσει το κτίσμα και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Σύμφωνα με τα σχέδια, στην πολυκατοικία που είναι έξι ορόφων μπορούν να δημιουργηθούν από 20 έως και 23 διαμερίσματα των 20-25 τ.μ., studios κατάλληλα κυρίως για φοιτητική στέγη.

Το άλλο πολύ σημαντικό ακίνητο της Εκκλησίας, στη Θεσσαλονίκη, το οικόπεδο πλησίον της ΧΑΝΘ, στη γωνία των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, στο οποίο επί πολλά χρόνια λειτουργεί υπαίθριο πάρκινγκ. Για το συγκεκριμένο οικόπεδο έχουν στο παρελθόν διενεργηθεί  διαγωνισμοί που όμως απέβησαν άκαρποι.

Εκτιμάται ότι με την επιβεβαίωση των όρων δόμησης, με τον συντελεστή που ισχύει στην περιοχή, αλλά και με αναζωπυρωμένη την κίνηση στην αγορά ακινήτων, θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο μεγάλο οικόπεδο.

Τα ακίνητα της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη είναι πολλά, διαμερίσματα, χώροι γραφείων και καταστήματα αλλά από τα προς αξιοποίηση ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι επί της παραλιακής Μεγάλου Αλεξάνδρου, εμβαδού 800 τ.μ., όπου επί χρόνια υπήρχε υπαίθρια έκθεση εταιρείας μαρμάρων.