Skip to main content

Άξιζε περισσότερα ο ΠΑΟΚ, μικρό προβάδισμα για Κρασνοντάρ ενόψει Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ έχασε πέναλτι, παρ' όλα αυτά προηγήθηκε, ήταν καλύτερος, αλλά κατάφερε να... χάσει με 2-1 από την Κρασνοντάρ και τώρα χρειάζεται μόνο νίκη

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στη Ρωσία με 2-1 απέναντι στην Κρασνοντάρ για τα πλέι-οφ του Champions League αξίζοντας όμως πολλά περισσότερα από τη συνολική του εμφάνιση στον αγώνα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-4-3 με τους  Ζ. Ζίβκοβιτς στο τέρμα, τους Μιχαϊλίδη, Βαρέλα, Ίνγκασον στην άμυνα, ενώ Κρέσπο και Γιαννούλης ήταν στα άκρα σαν μπακ-χαφ. Οι Ελ Καντουρί, Σβαμπ στο κέντρο οι Πέλκας, Τζόλης δεξιά και αριστερά στα εξτρέμ ενώ ο Α. Ζίβκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο προπονητής των γηπεδούχων, Μουράντ Μουσάγεφ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 με τον Σαφόνοφ κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Πετρόφα, στο αριστερό ο Ραμίρεζ και στο κέντρο οι Σορόκιν και Κάιο. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Καμπελά, Βιλένια και Όλσον ενώ στην επίθεση ο προπονητής της Κρασνοντάρ επέλεξε τους  Βάντερσον στη δεξιά πλευρά, Κλάεσον στην αριστερή και ο Μάρκους Μπεργκ ως προωθημένος.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον δικέφαλο, καθώς μόλις στο 5΄ κέρδισε πέναλτι μέσω του VAR, σε χέρι αμυντικού της Κρασνοντάρ μέσα στην περιοχή, μετά από σουτ του Σβάμπ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέλκας, εκτελώντας όμως άσχημα, με τον Σαφόνοφ να αποκρούει.

Από εκείνο το σημείο η Ρώσικη ομάδα είχε την κατοχή, ενώ στο 14΄ έχασε και μεγάλη ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ με τον Πετρόβ, με το σουτ του να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του μετά το χαμένο πέναλτι, ο Δικέφαλος κατάφερε να πετύχει γκολ. Μετά από μπαλιά του Ζίβκοβιτς και εξαιρετικό τσίμπημα της μπάλας προς τα πίσω, ο Πέλκας πήρε το αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι και έγραψε το 0-1! Από τον πανηγυρισμό του φάνηκε να αφιερώνει το τέρμα σε αγαπημένο του πρόσωπο.

Η απάντηση από την Κρασνοντάρ όμως ήρθε άμεσα. Στο 38΄ο Γιαννούλης έπεσε στα πόδια του Καμπελά, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Κλάεσον να μην αστοχεί και να πετυχαίνει το 1-1.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανεβεί ψηλά, χωρίς όμως να πετυχαίνει κάτι ιδιαίτερο, εκτός από μια κεφαλιά του Βαρέλα στο 44΄, που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Κρασνοντάρ.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού ξεκίνησε χωρίς κάποια αλλαγή, ενώ οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να καλύψουν τα νότα τους και να αμυνθούν. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε όμως για τη ρωσική ομάδα στο 65΄, με τον Ζ. Ζίβκοβιτς να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Βάντερσον.

Λίγα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Γιαννούλη να πραγματοποιεί το γύρισμα με το δοκάρι ωστόσο να σταματά τη προσπάθεια του Ελ Καντουρί.

Η μεγάλη ευκαιρία του Δικέφαλου που δεν αξιοποιήθηκε έφερε τα... αντίθετα αποτελέσματα, με την Κρασνοντάρ στο 70΄ να πετυχαίνει το 2-1. Ο Πετρόβ βρήκε τον Μπεργκ που πρόλαβε τον Ζ. Ζίβκοβιτς, με τον Καμπέλα να είναι ο αποδέκτης της μπαλιάς του Σουηδού και να βάζει τους Ρώσους μπροστά στο σκορ.

Στο 79΄ έγινε η πρώτη αλλαγή για τον Δικέφαλο, με τον Μπίσεσβαρ να μπαίνει στη θέση του Πέλκα.

Στο 81′ ο Μιχαηλίδης απείλησε με κεφαλιά που έφυγε άουτ, ενώ η ακολούθησε η είσοδος του Σφιντέρσκι αντί του Τζόλη.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με τον ΠΑΟΚ να έρχεται στη Θεσσαλονίκη με μικρό ντεσαβαντάζ, έχοντας πετυχεί όμως ένα πολύτιμο εκτός έδρας γκολ.

Γκολ: Κλάεσον 38′ (πέναλτι), Καμπελά 70′ (σουτ) / Πέλκας 33′ (σουτ)
Χαμένο πέναλτι: Πέλκας 6′ (απέκρουσε ο Σαφόνοφ)
Δοκάρι: Ελ Καντουρί 68′ (σουτ)
Κίτρινες: Κάιο 5′, Κλάεσον 55′, Μπεργκ 89′, Όλσον 90′ / Σβαμπ 8′, Κρέσπο 76′, Ίνγκασον 90′
Κόκκινη:
Kρασνοντάρ: Σαφόνοβ, Πετρόφ, Κάιο, Σορόκιν, Ραμίρεζ, Καμπελά (Ούτκιν 81′), Όλσον, Βιλένα, Βάντερσον (Σουλεϊμάνοφ 86′), Μπεργκ, Κλάεσον.
ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Κρέσπο, Πέλκας (Μπίσεσβαρ 79′), Α.Ζίβκοβιτς, Τζόλης (Σφιντέρσκι 84′).
Διαιτητής: Τουρπίν (Γαλλία)
Βοηθοί: Ντανός (Γαλλία), Αουεκέτε (Γαλλία)
Θεατές: