Skip to main content

Baby Artist: Πρωτοποριακά Προγράμματα Μουσικής για βρέφη-νήπια-παιδιά

Στις 11, 12 και 14 Σεπτεμβρίου κατόπιν δήλωσης στη γραμματεία του Baby Artist θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικά μαθήματα με γονείς και παιδιά.

Σε ενημερωτική συνάντηση -κι ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου- όσον αφορά τα πρωτοποριακά προγράμματα για τη Μουσική Ανάπτυξη Βρεφών, Νηπίων και παιδιών, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους γονείς ο επιστημονικός φορέας Baby Artist που τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στο Πανεπιστήμιο «Μακεδονία», Αίθουσα Συνεδρίων, 1ος όροφος, η  επιστημονικά υπεύθυνη του Baby Artist, Λήδα Στάμου, Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ, θα δώσει λεπτομέρειες για τη λειτουργία, τον σκοπό και την απόδοση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Από τις επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς έχει αποδειχθεί ότι τα βρέφη και τα μικρά παιδιά που εκτίθενται σε μουσικά ερεθίσματα μέσα σε μία ατμόσφαιρα αγάπης και ασφάλειας μπορούν να αποκτήσουν από νωρίς εκπληκτικές δεξιότητες  στον τομέα της μουσικής, και επιπλέον εκτός από τη μουσική πρόοδο να πετύχουν  την άριστη κοινωνική και συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό το Baby Artist ακολουθεί τις πιο υψηλές και διεθνώς αναγνωρισμένες προδιαγραφές για τη μουσική καθοδήγηση των βρεφών καθώς και για τη γονική εκπαίδευση και συμμετοχή και εκπονεί εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για βρέφη, νήπια και παιδιά, ερευνητικές μελέτες και συμμετέχει ως πρότυπο πρόγραμμα σε διεθνή συνέδρια, διοργανώσεις και δημοσιεύσεις διεθνούς βεληνεκούς. Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη το Baby Artist υλοποιεί μια δέσμη τεσσάρων πρωτοποριακών προγραμμάτων όπως το Πρόγραμμα Μουσικής για εγκύους, «Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων» για παιδιά από 4 μηνών έως 6 χρόνων, το Πρόγραμμα «Οι Βιολιστές» με  τη μέθοδο  Suzuki, για τη φυσική εκμάθηση του βιολιού σε παιδιά από 4 χρονών και τους γονείς τους και το Πρόγραμμα «Οι Πιανίστες» επίσης με  τη μέθοδο  Suzuki, για τη φυσική εκμάθηση του πιάνου σε παιδιά από 4 χρονών και τους γονείς τους.

«Η μουσική είναι τροφή για το μυαλό, τον συναισθηματικό κόσμο και το ταλέντο του παιδιού, για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω, την αναπληρώτρια καθηγήτρια Λήδα Στάμου που έχει την επιστημονική εποπτεία, όπως και το προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που απασχολείται στην καινοτόμο αυτή προσπάθεια. Ευελπιστούμε ότι σύντομα μέσα από τη συνεργασία του δήμου μας με το Baby Artist θα προκύψουν πολλά  παιδιά που θα λάβουν σημαντική μουσική αναγνώριση και διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αποδεικνύοντας όπως υποστηρίζει και το μότο του προγράμματος ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στις 11, 12 και 14 Σεπτεμβρίου κατόπιν δήλωσης στη γραμματεία του Baby Artist θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικά μαθήματα με γονείς και παιδιά για το Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων.

Περισσότερες πληροφορίες
Τηλ. Γραμματείας BABY ARTIST: 6988247247, E-mail: info@babyartist.gr
Ιστότοπος: www.babyartist.gr