Skip to main content

Bάιντμαν: Εντυπωσιακές οι μεταρρυθμίσεις Μακρόν στη Γαλλία

Αυτό που βλέπουμε δείχνει εντυπωσιακό, τόσο όσον αφορά την ταχύτητα εκτέλεσης των μεταρρυθμίσεων όσο και το πόσο φιλόδοξες είναι, είπε ο Βάιντμαν.

Ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν, δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα και το εύρος των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμόσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα.

«Αυτό που βλέπουμε δείχνει εντυπωσιακό, τόσο όσον αφορά την ταχύτητα εκτέλεσης των μεταρρυθμίσεων όσο και το πόσο φιλόδοξες είναι» ανέφερε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos.

«Η Ευρώπη θα ωφεληθεί και αυτή, ακόμα και αν ο αντίκτυπος από αυτές τα μεταρρυθμίσεις γίνει αισθητός μόνο σε μεσοπρόθεσμο διάστημα» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters.

Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις για την ευρωζώνη, ο κ. Βάιντμαν τόνισε πως δεν υπάρχει κανέναν σημείο σύγκρουσης με τις απόψεις του κ. Μακρόν, λέγοντας πως οι Γερμανοί ενστερνίζονται και αυτοί το στόχο του για μια σταθερή ευρωζώνη.

«Η συζήτηση για το διαμοιρασμό ρίσκου, τον κοινό προϋπολογισμό, δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Πρέπει να συζητήσουμε πρώτα ποιες λειτουργίες και ευθύνες εξυπηρετούνται καλύτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αντί στο εθνικό» πρόσθεσε ο ίδιος.