Skip to main content

«Βαλκάνια υπό Κρίση: Ευκαιρία για Επένδυση» από το ΣΕΒΕ

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σε θέματα και στρατηγικές για τη διάρθρωση και αναδιάρθρωση επενδύσεων στα Βαλκάνια.
O Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό παροχής φορολογικών και εταιρικών υπηρεσιών Eurofast Global Ltd, διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη σεμινάριο με θέμα «Βαλκάνια υπό Κρίση: Ευκαιρία για Επένδυση».

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για θέματα και στρατηγικές για τη διάρθρωση και αναδιάρθρωση επενδύσεων στα Βαλκάνια, για τις ευκαιρίες συγχωνεύσεων και εξαγορών όπως και για τα φορολογικά πλεονεκτήματα που έχει να προσφέρει η Κύπρος.  Οι χώρες που εξετάστηκαν ήταν οι Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, πΓΔΜ.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Β.Θωμαίδης στη voria.gr,  η διεθνής οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά τον όγκο του ελληνικού εξαγωγικού εμπορίου, γεγονός που αντανακλά τις δυσκολίες και τις οικονομικές πιέσεις που δεχόμαστε όλοι μας, ως άμεσοι αποδέκτες των επιπτώσεων. Μέσα σε αυτή την πραγματικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, έπρεπε να αντιμετωπιστούν και άλλα πολλά προβλήματα στην καθημερινή επιχειρηματική μας δραστηριότητα.

Ο ΣΕΒΕ παρενέβη επανειλημμένα για την επίλυση αυτών των καίριων οικονομικών θεμάτων που απασχολούν τους Έλληνες εξαγωγείς, όπως στην περίπτωση της καθυστέρησης της επιστροφής πιστωτικού υπολοίπου του Φ.Π.Α. σε εξαγωγικές επιχειρήσεις και της διεύρυνσης του ορίου απαλλαγής στο Ειδικό Διπλότυπο Απαλλαγής. Παρενέβη επίσης για την επίλυση τελωνειακών προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά σε ένα πολύ μεγάλο πλήθος εξαγωγικών επιχειρήσεων.