Skip to main content

Βαριές κατηγορίες για το κύκλωμα των εκβιαστών

Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες είναι οι 28 συλληφθέντες που εμπλέκονται στο πολυμελές κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες είναι οι 28 συλληφθέντες που εμπλέκονται στο πολυμελές κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Το απόγευμα κάτω από ισχυρά αστυνομικά μέτρα οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία άσκησε σε βάρος τους κατηγορίες για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της εγκληματικής οργάνωσης, της τοκογλυφίας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της απόπειρας ανθρωποκτονίας (σ.σ. για μία περίπτωση εκβιαζόμενου θύματος). Επιπλέον, ασκήθηκε δίωξη για τα πλημμελήματα της υπόθαλψης εγκληματία, της κατοχής ναρκωτικών και όπλων.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 5ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, που θα αναλάβει την προσωποποίηση των κατηγοριών. Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμίες για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους, οι οποίες αναμένεται να λάβουν χώρα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Από το Μάρτιο του 2010 το πολυμελές κύκλωμα εκβίαζε επιχειρηματίες και ιδιώτες της Θεσσαλονίκης, των Αθηνών και του Κιλκίς είτε πουλώντας «προστασία» είτε δανείζοντας χρήματα με τοκογλυφικούς όρους. Είναι ενδεικτικό ότι τα προερχόμενα από τις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης έσοδα, ξεπερνούν έως στιγμής τις 560.000 ευρώ. Στα «δίχτυα» της συμμορίας, που θεωρείται ως «πλοκάμι» της γεωργιανής μαφίας, έπεσαν τουλάχιστον 51 επιχειρηματίες και 20 ιδιώτες.