Skip to main content

Bαρουφάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε την ασυνέπεια των τελευταίων τεσσάρων

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, με αφορμή τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και Ευρωεκλογών, εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ .

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και Ευρωεκλογών έκανε λόγο για «ασυνέπεια του κυβερνώντος κόμματος και για αλλαγές στο αφήγημα, που απογοήτευσαν τους πολίτες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ βαθιές ρίζες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αλλά κυρίως πλήρωσε την ασυνέπεια των τεσσάρων τελευταίων χρόνων» υποστήριξε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εκτίμησε δε ότι και στις εθνικές εκλογές το κυβερνών κόμμα θα υποστεί μεγάλη ήττα, καθώς η διαφορά των σχεδόν 10 μονάδων από τη Ν.Δ. δεν είναι αναστρέψιμη.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του ΜεΡΑ25 στις Ευρωεκλογές σχολίασε πως δεδομένου του μπάτζετ που είχε «δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο», προσθέτοντας ότι ο κόσμος εκτίμησε τον προγραμματικό λόγο του κόμματος. Ερωτηθείς για την προοπτική συνεργασιών μετά τις εθνικές εκλογές, σημείωσε πως θα μπορούσε να συνεργαστεί τόσο με τη Ν.Δ. όσο και με το ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεχόταν συνέχεια ερωτήσεις για το τι συνέβη το 2015, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτή ήταν η άγρια ομορφιά της εκστρατείας».

Μιλώντας για το 2015 και την περίοδο του ήταν υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι από την κυβέρνηση τον έστειλαν στις Βρυξέλλες για ρήξη και ταυτόχρονα τον υπονόμευαν. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η πλήρης ρήξη εκείνη τη χρονιά δεν θα σήμαινε έξοδο από το ευρώ. Θύμισε επίσης ότι βρίσκεται με τον Μάριο Ντράγκι στα ευρωπαϊκά δικαστήρια «για το εάν ήταν νόμιμο να κλείσει τις τράπεζές μας».