Skip to main content

Βασιλάκης αναχαιτίζει Βγενόπουλο

Στα δικαστήρια θα παιχτεί το επόμενο επεισόδιο του πολιτικο- οικονομικού σήριαλ, αφού η Ντόρα Μπακογιάννη θα μηνύσει τον Mr MIG.
Σε σήριαλ με πολλά πολιτικο-δικαστικά επεισόδια τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση της ανάθεσης του slot Αθήνας - Κωνσταντινούπολης στην αεροπορική εταιρία Aegean.

Ο όμιλος MIG, στην κυριότητα του οποίου πέρασαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, αφήνει σαφή υπονοούμενα για τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε η συγκεκριμένη γραμμή κι εμπλέκει ευθέως την ίδια την υπουργό Εξωτερικών κ.Ντόρα Μπακογιάννη στην υπόθεση, η οποία φαίνεται ότι θα έχει μεγάλη "ουρά". Κι αυτό γιατί η τελευταία ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του κ.Βγενόπουλου, επικεφαλής της ΜIG, τον οποίο χαρακτηρίζει ως "εκπρόσωπο ισχυρών ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων", επειδή "προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να με εμπλέξει σε έναν επιχειρηματικό πόλεμο στον οποίο είναι προφανές ότι δεν έχω θέση".

Η υπόθεση φαίνεται να παίρνει νέες διαστάσεις και τα "όργανα" μόλις τώρα φαίνεται να ξεκινούν, καθώς ο κ.Βγενόπουλος δύο φορές, σε αντίστοιχες ανακοινώσεις του, αναφέρθηκε στον ρόλο που σύμφωνα με την άποψη του έπαιξε η υπουργός των Εξωτερικών, σε αυτή την υπόθεση. Το μήνυμα, μάλιστα, που στέλνει, on κι off the record, κι όποτε του δίνεται η ευκαιρία, είναι σαφές: "Το πάρτι τελείωσε". Σε ποιο "πάρτι" όμως αναφέρεται ο αντιπρόεδρος της MIG; "Αν πάρτι εννοεί την ανάπτυξη του κλάδου των αερομεταφορών στην Ελλάδα, τότε καλώς ήρθε"  του απαντά η πλευρά Βασιλάκη της Aegean, η οποία προσπάθησε τα προηγούμενα 24ωρα να πάρει τις άγονες γραμμές, για όσο καιρό παραμένει "παγωμένος" ο διαγωνισμός για την ανάθεση τους.

Με παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών, όμως, πήγαν στις Ολυμπιακές Αερογραμμές, γεγονός το οποίο προκάλεσε τις διαμαρτυρίες Βασιλάκη, ο οποίος μίλησε για "τεχνητές καθυστερήσεις" προκειμένου ο διαγωνισμός να αναβληθεί. Ποιον όμως ευνοούσαν οι καθυστερήσεις; Και σε ποιον επιχειρηματικό πόλεμο αναφέρεται η κ.Μπακογιάννη;  Θα αποκαλύψει ο κ.Βγενόπουλος, με ονόματα, σε ποιους αναφέρεται όταν μιλάει για "πάρτι"; Σε αυτά  και σε πολλά ακόμα εξίσου ενδιαφέροντα ερωτηματικά, αναμένονται απαντήσεις σύντομα. Εντός κι εκτός των δικαστικών αιθουσών.