Skip to main content

Βασιλάκου:«Τελικά, νίκησε η Βιέννη»

Η Μ.Βασιλάκου της ΚΟ του κόμματος Πρασίνων στη Βιέννη αρνήθηκε την πρόταση του Γ.Παπανδρέου να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.Η ίδια θεώρησε την πρόταση πολύ τιμητική αλλά προτίμησε να παραμείνει στα πολι
Επιβεβαίωσε την πρόταση που της έγινε από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να συμμετάσχει στην κυβέρνησή του ως υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, την Τετάρτη από τη Βιέννη η Μαρία Βασιλάκου, αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος των Πρασίνων στην τοπική Βουλή του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης και αρχηγός της οργάνωσής του στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Όπως ανέφερε η ίδια, είχε δεχθεί το πρωί της Τρίτης τηλεφώνημα από τον κ. Παπανδρέου με τη σχετική πρότασή του και η ίδια ζήτησε να της δοθεί χρόνος μερικών ωρών, για να απαντήσει.

«Τελικά, νίκησε η Βιέννη» είπε, σχολιάζοντας τη δική της απόφαση να μην αποδεχθεί την «πολύ ενδιαφέρουσα και τιμητική» πρόταση, αλλά να παραμείνει στα πολιτικά καθήκοντά της στη Βιέννη, όπου σε ένα χρόνο διεξάγονται οι τοπικές εκλογές.
Επιπλέον, επισήμανε πως εκτιμά πολύ τον κ. Παπανδρέου και τις προσπάθειές του να ανοίξει την κυβέρνησή του με μια συμμετοχή σε αυτή των Πρασίνων.

Η κ. Βασιλάκου είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου των Ελλήνων Οικολόγων-Πρασίνων στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Είχε εκλεγεί τον Ιούνιο του 2004 νέα αρχηγός των Πρασίνων της Βιέννης και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας τους στην τοπική Βουλή, και από πέρυσι είναι και αντιπρόεδρος των Πρασίνων της Αυστρίας.