Skip to main content

Basket League: Ανεβαίνουν οριστικά οι Χ. Τρικούπης και Δ. Δρυοπιδέων

Η ΕΟΚ επικύρωσε τη βαθμολογία της Α2 στέλνοντας τις δύο ομάδες στην κορυφαία ελληνική κατηγορία χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής τους.

Στην Basket League θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά οι Χαρίλαος Τρικούπης και Διαγόρας Δρυοπιδέων καθώς η ΕΟΚ επικύρωσε τη βαθμολογία της Α2 στέλνοντας τις δύο ομάδες στην κορυφαία ελληνική κατηγορία, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε με αντικείμενο την επικύρωση των εισηγήσεων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων για την τυπική περαίωση των Εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-20, την επικύρωση των βαθμολογιών και την διάρθρωση των κατηγοριών και των ομίλων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες τα μέλη Γιώργος Βασιλακόπουλος, Πρόεδρος, Αριστείδης Γολέμης, Β' Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Ταμίας, Κώστας Παρίσης, μέλος και απών Παναγιώτης Τσαγκρώνης, Γεν. Γραμματέας. Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Επικύρωση βαθμολογίας Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών όπως κατέληξε στις 9/03

ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ
ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ
ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ
ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
ΓΣ ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ
ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ
ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ

Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ και μαζί με τον δεύτερο ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ προβιβάζονται στην Α1 Εθνική κατηγορία. Σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο Σωματείο.

Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021».