Skip to main content

Basket League: Κορυφαίος προπονητής ο Σερέλης, δεύτερος ο Λυκογιάννης

Ο 47χρονος κόουτς επικράτησε με ποσοστό άνω του 50% σε όλες τις ψηφοφορίες των Stoiximan Awards - Δεύτερος ο Άρης Λυκογιάννης του ΠΑΟΚ.

Η συμβολή του στην πορεία του Λαυρίου στο προηγούμενο πρωτάθλημα ήταν καθοριστική, γεγονός που χάρισε στον Χρήστο Σερέλη το βραβείο του «Προπονητή της Χρονιάς» στη Basket League.

Ο Έλληνας τεχνικός οδήγησε την ομάδα της Μεσογαίας έως τους τελικούς των play off, όπου ηττήθηκε με 3-1 στη σειρά από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η αναφορά του ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του: «Ο Χρήστος Σερέλης, που οδήγησε το Λαύριο Megabolt στην κορυφαία διάκριση της ιστορίας του, την κατάκτηση της δεύτερης θέσης της τελικής βαθμολογίας της Stoiximan Basket League, αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής του Πρωταθλήματος για την σεζόν 2020-21!

Ο 47χρονος κόουτς επικράτησε με ποσοστό άνω του 50% σε όλες τις ψηφοφορίες των Stoiximan Awards 2020-21.

Ο Σερέλης συγκέντρωσε 17 από τις συνολικά 24 ψήφους (ποσοστό 70, 83%) στην ψηφοφορία των προπονητών και των αρχηγών των 12 ΚΑΕ του ελληνικού πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω του τους Άρη Λυκογιάννη (ΠΑΟΚ), Ηλία Καντζούρη (Κολοσσός), οι οποίοι έλαβαν από δύο ψήφους.

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ ο Σερέλης συγκέντρωσε τις 26 από τις 40 προτιμήσεις (ποσοστό 65%). Δεύτερος ήταν ο Λυκογιάννης με 4 ψήφους (10%).

Το ποσοστό που συγκέντρωσε ο κόουτς του Λαυρίου Megabolt στην ψηφοφορία του κοινού ανήλθε στο 51,04% με τον Άρη Λυκογιάννη να είναι και σε αυτή την ψηφοφορία δεύτερος με 13,99%.

Μετά την προσωπική διάκριση που έλαβε, ο κόουτς του Λαυρίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο τίτλος "Προπονητής της χρονιάς" στη Stoiximan BasketLeague που μου αποδόθηκε σήμερα με τιμά ιδιαίτερα και δεν είναι τίποτα άλλο από μια επιβράβευση των προσπαθειών όλων των μελών της ομάδας ενώ αξίζει ιδιαίτερη μνεία στη συνεισφορά των συνεργατών μου στο προπονητικό team, Ισίδωρο Κουτσό και Σάκη Γιαννακόπουλο», σχολίασε ο Σερέλης και συνέχισε:

«Να είστε σίγουροι ότι όλοι εμείς στην ομάδα μπάσκετ του Λαυρίου δουλέψαμε σκληρά, βήμα-βήμα και με πάθος όλη τη χρονιά για να κατακτήσουμε "απάτητες κορυφές" επιβεβαιώνοντας ότι… το χαμόγελο της επιτυχίας κερδίζεται!

Σε αυτή την περίεργη και μεταβατική αγωνιστική χρονιά το Λαύριο Megabolt απέδειξε ότι είναι "οικογένεια" με όλη τη σημασία της λέξης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες μου που υπερέβαλαν εαυτούς, σε όλους τους συνεργάτες μου, σε όσους αγκάλιασαν, πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθειά μας και βέβαια σε όσους με τίμησαν με την ψήφο τους (αρχηγοί ομάδων, προπονητές, φίλαθλοι, εκπρόσωποι Μ.Μ.Ε.»