Skip to main content

Basket League: Ο Άρης βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Ρισόντ Πακ

Οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε επαφή για συνεργασία με τον 30χρονο Αμερικανό γκαρντ, Ρισόντ Πακ, ο οποίος την τελευταία διετία αγωνίζεται στο Ισραήλ

Στην απόφαση να κινηθεί για την απόκτηση έβδομου ξένου παίκτη κατέληξε ο Άρης. Επιλογή των κιτρινόμαυρων είναι να περιμένουν την επιστροφή στο παρκέ, αφού ξεπεράσει τον τραυματισμό του, τον Τζος Χάγκινς, για τη θέση του οποίου αποκτήθηκε, εσχάτως, ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, αλλά και να προσθέσουν στο δυναμικό τους έναν ακόμη γκαρντ.

Σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκονται σε επαφή για συνεργασία με τον 30χρονο Αμερικανό γκαρντ, Ρισόντ Πακ (1.93), ο οποίος την τελευταία διετία αγωνίζεται στο Ισραήλ (Χάπουελ Αφούλα, Χάποελ Μιγκντάλ).

Μήτρου-Λονγκ: Περήφανος που ανήκω στον Άρη, θα κάνω τα πάντα για την ομάδα

Το έντονο συναίσθημα που τον διακατέχει για την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτήν τη φορά για τον Άρη, εξέφρασε μετά το τέλος της σημερινής, νικηφόρα αναμέτρησης των «κιτρινόμαυρων», στο Αλεξάνδρειο, απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ.

Ο 25χρονος ομογενής Καναδός γκαρντ, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αλλά δε χρησιμοποιήθηκε στο ματς από τον Γιάννη Καστρίτη, τοποθετήθηκε σε εκπροσώπους του Τύπου, με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, λέγοντας αρχικά:

«Είμαι χαρούμενος και περήφανος που αποτελώ μέλος ενός μεγάλου συλλόγου. Ο Άρης δεν είναι μόνο τώρα μεγάλος, οι ρίζες του συλλόγου είναι βαθιές. Μπορώ να κάνω τα πάντα για την ομάδα, γι’ αυτό είμαι εδώ. Μπορώ να βοηθήσω στην οργάνωση, στο σκοράρισμα, στην πάσα, ακόμη και στο ριμπάουντ. Θα παίζω σκληρά για τον Άρη. Όταν αγωνιζόμουν σε άλλες ομάδες και ήμουν αντίπαλος του Άρη, πολλοί μου είχαν πει για τους φιλάθλους του. Δεν το είχα καταλάβει τόσο πολύ, όσο σήμερα. Για αυτό παίζουμε μπάσκετ, άλλωστε, για τον κόσμο. Ηρθα χθες στη Θεσσαλονίκη, ήμουν έτοιμος να παίξω και σήμερα, έκανα προπονήσεις τελευταία με τον αδερφό μου (σ.σ. Ναζ Μήτρου-Λονγκ της Αρμάνι Μιλάνο) στην Ιταλία. Ημουν στην αποστολή, προφανώς ο προπονητής επέλεξε να με προστατέψει».

Πρόσθεσε αναφέροντας: «Ενιωθα χαμένος την πρώτη, ρούκι μου, χρονιά στην Ελλάδα (2020-2021). Ηξερα, βέβαια, ότι ερχόμουν σε μια ανταγωνιστική λίγκα. Δε νιώθω βετεράνος στο ελληνικό πρωτάθλημα, νιώθω, όμως, ότι έχω προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα , εντός και εκτός γηπέδου. Οσο μένω στην Ελλάδα θα μαθαίνω καλύτερα την ελληνική γλώσσα».

Ερωτηθείς σχετικά με την απόκτηση του ελληνικού διαβατηρίου (σ.σ. διαδικασία που την ‘τρέχει’ την τελευταία διετία εντονότερα), απάντησε: «Είναι πιθανό να το έχω τη φετινή σεζόν. Πήρε λίγο παραπάνω η απόκτησή του, λόγω του κορωνοϊού. Το προσπαθούμε πολύ. Περιμένω να το έχω στα χέρια μου. Ο,τι ισχύει για μένα, ισχύει και για τον αδερφό μου».