Skip to main content

Basketball Champions League: Η νίκη της Γαλατάσαραϊ έστειλε τον ΠΑΟΚ στα play in

Η τουρκική ομάδα είχε εξασφαλίσει πριν το παιχνίδι την πρώτη θέση του ομίλου και το απευθείας εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Οριστικά στα play-in του Basketball Champions League πέρασε ο ΠΑΟΚ μετά την εκτός έδρας νίκη της Γαλατάσαραϊ επί της Νίμπουρκ με 92-86.

Η τουρκική ομάδα είχε εξασφαλίσει πριν το παιχνίδι την πρώτη θέση του ομίλου και το απευθείας εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης και πλέον το μόνο που μένει είναι να γίνουν γνωστές οι θέσεις 2 και 3 που οδηγούν στα play in.

Αυτές θα καταλήξουν στον ΠΑΟΚ και την Ιγκοκέα ανάλογα με το ποιος θα κερδίσει στο παιχνίδι της 29ης Δεκεμβρίου, το οποίο μεταφέρθηκε σε εκείνη την ημερομηνία και δεν έγινε απόψε λόγω των οκτώ κρουσμάτων κορωνοϊού στον Δικέφαλο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ΠΑΟΚ και Ιγκοκέα έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στα play-in αφού όποια ομάδα από τις δύο ισοβαθμίσει (με ήττα) με την Νίμπουρκ έχει το πάνω χέρι. Αντίπαλοί τους θα είναι είτε η Στρασμπούρ που τερμάτισε δεύτερη, είτε η Οστάνδη που πήρε την τρίτη θέση στον 6ο όμιλο. Υπενθυμίζεται πως οι αγώνες των play in είναι προγραμματισμένοι για τις 4-5, 11-12 Ιανουαρίου και αν χρειαστεί τρίτο παιχνίδι, στις 18-19 του ίδιου μήνα.

Όσον αφορά το αποψινό ματς η Γαλατάσαραϊ έκανε ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 19-29 έκανε το 64-75 και κατάφερε να διατηρήσει απόσταση ασφαλείας μέχρι το φινάλε. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Ακούν-Πάρσελ με 20 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους ο Χρουμπάν είχε 21 πόντους.

Το πανόραμα του 5ου ομίλου

Η 6η αγωνιστική

Νίμπουρκ - Γαλατάσαραϊ 86-92

29/12 ΠΑΟΚ - Ιγκοκέα

H βαθμολογία (Ν-Η)

1. Γαλατάσαραϊ 11β. | 5-1

2. Νίμπουρκ 8β. | 2-4

3. Ιγκοκέα 7β. | 2-3

4. ΠΑΟΚ 7β. | 2-3