Skip to main content

Υψηλή πτήση για ΠΑΟΚ, νίκησε και τον Κολοσσό στο Παλατάκι

Ο τρομερός Μάλκολμ Γκρίφιν (18 πόντοι), 6/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, με 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, είχε άξιο συμπαραστάτη τον Έλστον Τέρνερ.

Ο ΠΑΟΚ που συμπλήρωσε την Παρασκευή (26/3) 30 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, επικράτησε σ' ένα αμφίρροπο παιχνίδι στο Paok Sports Arena, του Κολοσσού 82-74 και έφτασε τις 10 νίκες στη Stoiximan Basket League.

Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου, ο τρομερός Μάλκολμ Γκρίφιν που έβαλε 18 πόντους, από 6/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, με 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Έλστον Τέρνερ, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 17 πόντους, από 7/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, με 3 ριμπάουντ. Όσο για την ομάδα του Ηλία Καντζούρη, οι Κερέμ Καντέρ και Ντόμινικ Άρτις, προσπαθούσαν μόνοι τους, πετυχαίνοντας από 19 (4/4 τρίποντα) και 18 πόντους αντίστοιχα.

Γρήγορο ρυθμό είχε το ματς στο ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να ξεκινούν ζεστοί έξω από τα 6,75μ. Ο Κολοσσός που προσπάθησε να δυναμώσει την περιφερειακή άμυνά του, έβαλε δύσκολα πιέζοντας αρκετά τον Ζερμέιν Λοβ, βρήκε σκορ από τον Άρτις και πέρασε μπροστά με 11-9. Ο ΠΑΟΚ φάνηκε πως ήθελε να τροφοδοτήσει μέσα στην ρακέτα τον Κακλαμανάκη, ο οποίος έδωσε πόντους στην ομάδα του, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο ... υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Ντόμινικ Άρτις, ο παίκτης, κίνδυνος-θάνατος για τον ΠΑΟΚ, ήταν ο μοναδικός που σκόραρε ακατάπαυστα στην επίθεση και έδινε σημαντικές λύσεις στους φιλοξενούμενους, όσο ήταν στο παρκέ, δίχως να αφήσει τους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη να ξεφύγουν στο σκορ. Η άμυνα ζώνης με προσαρμογές που έπαιξαν οι Ροδίτες, έβαλαν δύσκολα στον Δικέφαλο που σούταρε με μόλις 22% στα τρίποντα, με τον Έλστον Τέρνερ να είναι ο μοναδικός που με ατομικές προσπάθειες συνέχισε να δίνει πόντους στην ομάδα του.

Ο Κολοσσός παρότι είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Κερέμ Καντέρ (σκόραρε με κάθε δυνατό τρόπο), έτρεξε ένα 17-10 επιμέρους σκορ, όμως δεν κατάφερε να τα βάλει με τον "καυτό" Τέρνερ και τον εξαιρετικό στην τρίτη και τέταρτη περίοδο, Μάλκολμ Γκρίφιν, οι οποίοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους αλλά και τα ποσοστά των γηπεδούχων έξω από τα 6,75μ., με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη στο φινάλε με 82-74.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μάνος, Μαγκλογιάννης, Ανδρικόπουλος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-19, 40-38, 63-56, 82-74