Skip to main content

Basketleague: Ήττα για Ηρακλή στη Νίκαια που δυσκολεύει την υπόθεση παραμονή

Έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και πλέον η παραμονή του, δύο στροφές πριν την ολοκλήρωση είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Ο Ιωνικός ήταν ο μεγάλος νικητής στο εξ αναβολής ντέρμπι παραμονής στη Stoiximan Basket League, υποχρεώνοντας τον Ηρακλή στην τρίτη συνεχόμενη ήττα του, ενώ παράλληλα έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και πλέον η παραμονή του, δύο στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, μοιάζει πιο δύσκολη από ποτέ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα +5 πόντων (21-16), παρότι είχαν πέντε λάθη έναντι τεσσάρων του Ηρακλή. Ο Ιωνικός ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδος με 50% (3/6) ευστοχία πίσω από τη γραμμή του τρίποντου.

Στη δεύτερη ο Ηρακλής μείωσε τη διαφορά (33-29), αποδεικνύοντας πως το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κώστα Μέξα έφεραν την αναμέτρηση στα ίσια με τον Παπαδάκη να πετυχαίνει ένα απίθανο buzzer beater (49-49).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Ιωνικός πήρε προβάδισμα +9 πόντων τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, έχοντας επιμέρους σκορ 12-3. Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά συνέχισαν να κρατούν το προβάδισμα των εννέα πόντων, με τον Ηρακλή να προσπαθεί να μειώσει, ώστε να κρατήσει το +5 του αγώνα του πρώτου γύρου στο Ιβανώφειο.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 33-29, 49-49, 74-62