Skip to main content

Basketleague: Ήττα για τον ΠΑΟΚ στην εκπνοή στο Περιστέρι

Και οι δύο ομάδες είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και τελικά οι Περιστεριώτες πήραν στο τέλος την πολυπόθητη νίκη.

Σε ντέρμπι για γερά νεύρα εξελίχθηκε ο αγώνας ανάμεσα στο Περιστέρι και τον ΠΑΟΚ για την 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Οι δύο ομάδες είχαν σπουδαία και αποκαρδιωτικά διαστήματα στην απόδοσή τους, με τους γηπεδούχους να επιβιώνουν στο τέλος και με βολή του Δημήτρη Μωραΐτη να παίρνουν με 68-67 την νίκη.

Στο 8-8 η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς (4-4 εντός και 4-4 εκτός έδρας), στο 7-8 εκείνη του Άρη Λυκογιάννη (4-3 εντός και 4-4 εκτός έδρας), που δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ άξιζε 100% την νίκη. Χρηστίδης και Σαλούστρος έκαναν σπουδαία δουλειά για το Περιστέρι που είχε 40% στα σουτ, Γκριν και Τζόουνς ήταν οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ που έμεινε στο 39% και χάνει τον δεύτερο, τον βασικό του σέντερ, που θα συνεχίσει την καριέρα του στο Πουέρτο Ρίκο.
Ο αγώνας

Καλό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, που έχτισε ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων (15-10) στο έκτο λεπτό, χάρη σε έξι πόντους του Ζερμέιν Λοβ που ηγήθηκε στο κομμάτι της εκτέλεσης. Ένα κάρφωμα του Χρηστίδη έκλεισε την περίοδο στο 18-21, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν μεν μόλις μία ασίστ, αλλά και 8/12 δίποντα, χωρίς λάθος και με τον πάγκο να τους προσφέρει εννέα πόντους. Οι γηπεδούχοι έκαναν το ξέσπασμά τους προς τα τέλη του πρώτου μέρους, με Σαλούστρο, Μπράουν και Χρυσικόπουλο να γράφουν το 41-27 στο 19' και με τον πρώτο να παίζει με εξωπραγματική αυτοπεποίθηση σε διαδοχικές φάσεις. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ είχε μείνει στη μία τελική πάσα στο εικοσάλεπτο, σούταρε με 16% από το τρίποντο (2/12) και δεν μπορούσε να λειτουργήσει ούτε στην άμυνα.

Ένα τρίποντο του Γκίελο (44-33 στο 24') κράτησε τον ΠΑΟΚ σε απόσταση, στο ξεκίνημα του β' μέρους, την ώρα που ο Φιλ Γκριν έπαιρνε προσπάθειες, κρατούσε τους Θεσσαλονικείς όρθιους και το ενδιαφέρον ζωντανό. Το 57-47 της τρίτης περιόδου δεν ήταν καταδικαστικό για τους φιλοξενούμενους, ούτε αρκετό για να πιστέψει το Περιστέρι ότι καθάρισε τη μάχη. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στους πέντε (57-52), όταν ο ΝτιΛέο αστόχησε σε τρίποντο για να πιέσει ακόμη περισσότερο τους γηπεδούχους, όμως η αντεπίθεση συνεχίστηκε με τον Τζόουνς να σκοράρει τρίποντο για το προσπέρασμα (57-59) και να βάζει φωτιά στο ντέρμπι.

Το σερί του Δικεφάλου έφτασε μέχρι το 0-16 (57-61), με τον Λοβ να τρελαίνεται για ένα επιθετικό φάουλ που του χρέωσαν οι διαιτητές, να αδιαφορεί στην επόμενη άμυνα, αλλά να απαντάει με μεγάλο καλάθι για το 59-63. Ο Φιλ Γκριν έβαλε τεράστιο καλάθι για το 65-67 στα 74", ο Μωραΐτης ισοφάρισε, ο Φιλ Γκριν αστόχησε σε τρίποντο από την κορυφή, ο Μωραΐτης έκανε το ίδιο όμως η μπάλα έμεινε στο Περιστέρι μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Γκρέι, με τον νεαρό γκαρντ να κερδίζει το φάουλ στα 2.1", να βάζει την δεύτερη βολή και να βλέπει τον Λοβ να βρίσκει σίδερο από τα έξι μέτρα στον χρόνο που έμενε.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Ζαχαρής, Σταματόπουλος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-21, 41-30, 57-47, 68-67

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 19η αγωνιστική το Περιστέρι θα παίξει στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό (28/3 στις 20:00), ενώ ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (26/3 στις 20:00).