Skip to main content

Basketleague: Κοίταξε στα ίσια τον Παναθηναϊκό ο Άρης στο Παλέ (81-88)

Παρά τις απουσίες των Μπράουν και Φλιώνη ο Άρης κατέφερε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ απέναντι στους Πράσινους, ωστόσο λύγισε στο τέλος.

Με μια ηρωική εμφάνιση, που εάν έκανε και σε άλλους αγώνες δεν υπήρχε περίπτωση να κινδυνέψει, ο Άρης λίγο έλειψε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Nick Galis Hall.

Οι παίκτες του Καμπερίδη έβαλαν δύσκολα στην ομάδα ου Πιτίνο, ωστόσο στο τέλος μίλησε η ποιότητα των παικτών του «τριφυλλιού», την ώρα που οι Κίτρινοι έχουν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι, πήρε γρήγορα διψήφιο προβάδισμα (0-10 στο 3'), αλλά δεν είχε ανάλογα καλή συνέχεια στην πορεία. Ο Άρης βρήκε λύσεις στην επίθεση μέσα από το low post και την δράση του Λευτέρη Μποχωρίδη, παράλληλα όμως δεχόταν αρκετούς πόντους από αιφνιδιασμό. Οι πράσινοι έμειναν σε θέση οδηγού μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με διαφορές όμως μικρότερες των δέκα πόντων. Κι ας είχαν οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο πολύ καλά ποσοστά στα δίποντα (14/22 στην ανάπαυλα), όσο ήταν τόσο άστοχοι από την περιφέρεια (2/13) δεν μπορούσαν να αποκτήσουν μεγαλύτερο προβάδισμα. Το +5 (42-47) άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της συνέχειας, ειδικά από την στιγμή που οι γηπεδούχοι έδειχναν αρκετά πεισμωμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους όσες πιθανότητες είχαν για να προβληματίσουν περαιτέρω τους πράσινους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι πράσινοι βρήκαν συνεχόμενους πόντους από την περιφέρεια, την ώρα που ο Γιώργος Παπαγιάννης δέσποζε στη ρακέτα. Η διαφορά πήγε ξανά πάνω από τους δέκα πόντους για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (48-59 στο 23') κι έμεινε εκεί μέχρι το τέλος της περιόδου, δεδομένου ότι οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως οι γηπεδούχοι φορτώθηκαν με φάουλ. Επί της ουσίας πάντως, αυτό που απασχολούσε τον Ρικ Πιτίνο ήταν η κατάσταση της υγείας των Νικ Καλάθη (γόνατο) και ΝτεΣον Τόμας (μέση), οι οποίοι ζήτησαν να γίνουν αλλαγή λόγω ενοχλήσεων.

Στην πορεία του αγώνα, το τριφύλλι έχασε ακόμη έναν παίκτη με τραυματισμό (Τζέικομπ Γουάιλι - αστράγαλος), γεγονός που έφερε τον έντονο εκνευρισμό του προπονητή της ομάδας. Μαζί, σε κάποια διαστήματα, οι πράσινοι έχασαν τον έλεγχο του ρυθμού, με τους παίκτες του Σάββα Καμπερίδη να κερδίζουν συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και χάρη σε όσα έκαναν ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς (στη ρακέτα) κι ο Λευτέρης Μποχωρίδης (στην περιφέρεια) να πέφτει η διαφορά στους τέσσερις (80-84) με δύο λεπτά για το τέλος. Δύο συνεχόμενα δίποντα όμως από τον Νικ Καλάθη και τον Ιωάννη Παπαπέτρου έγραψαν τον επίλογο, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να παίρνει τη νίκη (81-88) στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής της ΕΚΟ Basket League.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα - Παναγιώτου - Ανδρικόπουλος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-29, 42-47, 62-74, 81-88.

ΑΡΗΣ (Καμπερίδης): Μποχωρίδης 18 (4/10 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Βλάσιος, Μιλόσεβιτς 15 (7/13 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/3 βολές, 14 ριμπάουντ), Ντραγκίτσεβιτς 19 (9/13 δίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Μόρις 7, Φιτσπάτρικ 12 (2/6 τρίποντα), Σιδηροηλίας 2, Σανδραμάνης, Γκετσεβίτσιους 8 (2 τρίποντα, 5 ασίστ), Γεωργάκης, Σλαφτσάκης (5 ριμπάουντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πιτίνο): Τόμας 19 (6/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Παπαγιάννης 11 (4/6 δίποντα, 3/4 βολές, 12 ριμπάουντ, 4 τάπες), Παπαπέτρου 21 (7/10 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Φρεντέτ 6 (1/4 τρίποντα), Καλάθης 9 (0/5 τρίποντα, 3 ασίστ), Ράις 7 (1), Ράουτινς, Παππάς 4, Περσίδης, Γουάιλι 4, Μήτογλου 7 (1/7 σουτ, 4 ρμπάουντ).